Varför har inte djuren några rättigheter i vårt samhälle?



Innan jag blev djurrättsintresserad tänkte jag alltid på Sverige som ett bra ställe i världen, bättre än de flesta faktiskt. Där alla hade rättigheter och där de flesta mådde ganska bra. Men på senare tid börjar jag mer och mer fundera över vilket sjukt lagsystem vi har. Att det finns lagar som ska vara till för att skydda, men som bryts gång på gång. Bevisen flödar och allting pekar på att den misstänkta är skyldig - men det slutar med att den kriminella går fri.

För när det handlar om brott mot någon som inte är mänsklig så gäller inte lagarna längre. Dem är inte lika viktiga. Är det för att dem inte har någon röst? För att dem inte ser likadana ut? För att dem inte själva kan överklaga eller vittna? Varför, undrar jag, varför har inte djuren några rättigheter i vårt samhälle?

Kommentarer
Hanna säger:

jag har oxå tänkt på sverige som ett väldigt bra land, eftersom det inte är krig o sånt. men när man tänker efter e de inget drömland så heller precis..

2011-06-29 @ 10:42:02
Hemsida: http://hannalovesture.blogg.se/
Laks säger:

Hanna - Nope, tyvärr är det så.. :/

2011-07-01 @ 15:07:58
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Lina - En blogg inom den gröna näringen säger:

"Ang. Att det finns lagar som ska vara till för att skydda, men som bryts gång på gång."



Det gäller inte bara djur. Vi människor bryter emot lagar och gör brott emot varandra. Eller hur? Hur ofta händer inte det liksom?



Det kommer ALLTID finnas de som gör brott, oavsett om det gäller djur eller människor. Tråkigt med tyvärr sant. Det går liksom inte riktigt att undvika.

2011-07-18 @ 11:30:21
Hemsida: http://nonelikeme.blogg.se/
Laks säger:

Lina - Bara för att det finns brott som begås mot människodjur så rättfärdigar det inte att man begår brott mot andra djurarter. Om man dessutom jämför de två olika så blir det ju enormt många fler brott mot djur, ungefär 50 miljarder årligen. Det spelar liksom ingen roll hur många människor som blir rånade eller våldtagna för det är fortfarande inte rätt att tortera ihjäl djur.

2011-07-19 @ 10:41:14
Hemsida: http://laks.webblogg.se/


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN