Midsommarkäk

Sill, prinskorv och köttbullar står inte på bordet. Istället blir det vegansk mat för min del. Den perfekta midsommarlunchen iår blir en ugnsbakad veg-lax i grädde och dill, serverad med färskpotatis. Mums!

Såg denna lite speciella vegan-mat för första gången hos veganmage.se, i detta inlägget. Jag blev genast nyfiken och fick syn på produkten inne på Good Store och bestämde mig för att pröva. Väldigt intressant kan jag säga! Har lite fiskig konstistens och smakar bra. Värd att testa!


Det här behövs:
Veg-lax (från Good Store i stockholm)
Havregrädde
Dill
Salt
Peppar
Margarin till ugnsformen

Såhär gör du:
Smörj ugnsformen och lägg en del av dillen på bottnen. Skiva veg-laxen och lägg i den, och ha sedan på det sista av dillen. Häll på grädden och krydda och in i ugnen i ungefär 10-15 minuter!
Passar jättebra till potatis!

Kommentarer
Fanny säger:

De såg gott ut! Kanske borde prova:)

2011-06-23 @ 18:20:19
Hemsida: http://blanchett.devote.se
Jen säger:

Men jag bor inte i sthlm. :(

Nåväl, inget att gråta över, trots att det ser himlans gott ut. :)

Vi kör på plockmat istället. Lite av allt möjligt. :D

Ha en superfin helg!

2011-06-24 @ 12:42:31
Hemsida: http://pansky.blogg.se/
Maol säger:

Själv så fixade jag färskpotatis med dill, soyakorv, halloumi och grönsaker. Mumma! ^_^

2011-06-24 @ 20:41:06
Hemsida: http://monstars.blogg.se/
Anonym säger:

Annars äter jag aldrig nåt speciellt på midsommar som man brukar göra.

2011-06-25 @ 20:51:51
Hemsida: http://tvminnen.blogg.se/
Emma Hå | shoes and beyond säger:

Veglax? Haha måste nog vara den mest mystiska köttersättningsprodukten jag hört talas om hitills. Själv åt jag några bitar inlagd sill, men sill är ju typ den allra mest miljövänliga köttprodukten man kan äta, eftersom djuren både växer upp i frihet och tar minimalt med resurser att "förbereda". Tusen gånger bättre än att göra fiskmjöl av dem och ge som foder till exempelvis odlad lax.



//Emma Hå

2011-06-26 @ 10:36:32
Hemsida: http://emmahas.se
yasmine säger:

coolt, jag har aldrig hört om veganlax innan, sånna nymodigheter verkar inte ha nått helsingborg riktigt än. har du provat veganskinka nån gång? sojasteaksen är förresten som sojafiléerna, ifall du menar de i grön förpackning som man ska blötlägga först?

Jo, de har ju en lite "slemmig" smak, men jag är bara glad att det finns ett alternativ till tråkiga bönor!:)

2011-07-02 @ 00:17:15
Hemsida: http://inzoomat.blogg.se/
Laks säger:

Yasmine - Har aldrig testa veganskinka men jag antar att du menar den där julsk*nkan utan rumpa. Vill pröva men jag väntar nog till jul ändå.. haha X)

2011-07-02 @ 11:25:36
Hemsida: http://laks.webblogg.se/


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN