Den sanna hjälten

Fördomarna om vegetarianer, veganer och djurrättare haglar tätt. Vi beskrivs som inskränkta, hjärntvättade propaganda-spridare. Men det är jag jävligt trött på. Jag är trött på att bli förlöjligad. Jag är trött på att bli kallad för elaka namn för att jag valt att inte döda andra för min egen njutnings skull.

Folk som kämpar hårt för att homosexuella ska accepteras, att rasismen ska motarbetas och att kvinnor ska få samma rättigheter som män - alla dem höjs till skyarna. De är hjältar enligt allmänheten. Och tolka mig inte fel, jag tycker också det. Men i mina ögon blir dessa problem mikroskopiska när man jämför dem med djurens situation. Jag påminner - 48 miljarder varje år.

Den sanna hjälten är trots allt djurrättaren, veganen, och vegetarian. Den som kämpar för att historiens största förtryck ska få ett slut. Det är min sanna hjälte.

Kommentarer
Anonym säger:

Jag hör inte så mycket fördomar mot veganer och vegetarianer, men det kanske är för att jag inte är det själv. :P

2011-03-14 @ 12:08:28
Hemsida: http://tvminnen.blogg.se/
Hanna säger:

Helt rätt!

2011-03-14 @ 14:53:44
Hemsida: http://hannalovesture.blogg.se/
Martina säger:

Jättebra skrivet! Ligger så mycket bakom det..

2011-03-14 @ 16:53:32
Hemsida: http://martinasinspiration.blogg.se/
Moa säger:

http://djurensratt.blogspot.com/2011/03/det-ar-inte-latt-att-vara-vegetarian.html



http://djurensratt.blogspot.com/2011/03/om-den-olagliga-djurrattsaktivismen.html <-- här är det någon som sagt att veganer är lika ilskna och fyllda av hat som nazister.



Kom bara att tänka på dessa två inlägg på Djurens Rätts blogg.

2011-03-14 @ 17:04:49
Hemsida: http://moalindholm.blogspot.com
Danielkl.com säger:

Jag hoppas att man i framtiden (en väldigt nära framtid) kommer se på köttindustrin så som man idag ser på slaveriet och den judiska förintelsen. För den är MINST lika brutal.



Det är så jävla sjukt hemskt att de SOM GÖR RÄTT FÖR SIG när de inte äter andra individer FÅR SKIT för det?! Vafan är det liksom? Det är DE som gör fel - inte vi!!



Men att vi får sådana kommentarer måste ju faktiskt ha något att göra med att de vet att de gör fel som äter andra. De säger helt antagligen så, helt undermedvetet, för att de själva inte vill känna skuldkänslor. Men då har jag ett tips till dem; sluta ät kött så slipper du skuldkänslorna!

2011-03-14 @ 17:10:08
Hemsida: http://danielkl.com
eine säger:

Jag tycker nog att vi alla på något sätt ändå kämpar för samma sak- en rättvis värld. En värld där ingen ska bli förtryckt eller behandlas illa. Så ingen är väl egentligen mer hjälte än någon annan, skulle jag säga, även om djuren far illa på ett helt annat sätt.



SV:

Hehe, ja det är drygt när olika band råkar heta nästan samma sak, eller ha liknande förkortningar osv D: Man blir redigt förvirrad ibland!

2011-03-14 @ 17:40:30
Hemsida: http://falseadvertising.blogg.se/
Laks säger:

Tvminnen - fördomarna jag hör finns för det mesta på internet. På forum stormar det elaka kommentarer om veg*aner och djurrättare. Om man inte rör sig i dem delarna av cyberspace så är det klart att man inte har hört det så mkt X) IRL så förekommer det också små kommentarer här och där, men aldrig sådana där riktigt elaka. Men jag har trots allt bara levt som vegetarian i typ 8 månader så jag kommer säkert hinna uppleva fler otrevliga gliringar...



Moa - dem där har jag läst.. det är ju helt sjukt, det där med att dem "kräver att man inte ska vara vegetarian AV ETISKA SKÄL" - jag har hört många gånger tvärtom, men att man av etiska skäl ska äta kött!?!? Så jävla stört.. X)



Daniel - Håller med! Jag skulle säga att dagens förtryck av djur är mycket mer brutal än något annat förtryck varit tidigare.. Mest med de 48 miljarder själar som årligen släcks i åtanke...

Och jag stör mig också på att det är VI som faktiskt gör någonting åt problemen i världen som får skit.. Jävla störigt. Folk vill inte ändra sig, folk vill inte bli ifrågasatta.



Eine - Jo, kan hålla med delvis. Det jag syftar på mest är att JAG anser att detta problem är större än andra, och att vi ändå inte ens får hälften så mkt uppmärksamhet som andra "hjältar" får.

2011-03-14 @ 20:27:36
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Alicia säger:

Bra skrivet, fortsätt kämpa! :)

2011-03-15 @ 11:02:01
Hemsida: http://mybubble.blogg.se/
Jen säger:

Precis! Det är då få( om ens någon) djurrättskämpe eller veg*an som inte kämpar för allt och alla.

Vi bryr oss om hela jorden och alla dess invånare! :D

2011-03-15 @ 13:17:55
Hemsida: http://pansky.blogg.se/
Anonym säger:

Min kompis är vegetarian och hen är helt under bar. Om de kallar dig dumma saker är det de som är dumma! Du är en😇😊

Svar: Tack! :)
Laks

2015-03-13 @ 15:24:24


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN