Inga gränser, inga tvång, inga könsroller




Jag blir så glad när jag ser att fler och fler manliga modebloggare börjar dyka upp. Att det blir mer accepterat med tiden att även killar intresserar sig för kläder. Jag älskar när folk går utanför de gränser där de förväntas hålla sig - det är ett bevis på mod och på att jämställdheten går framåt.

Även jag försöker göra ett bidrag. Jag vill inte vara en traditionell tjej, inte för att det på något vis är fel att ha långt hår, gå i klänning och sminka sig, utan mest för att jag inte vill vara så. Jag är inte så. Och jag försöker verkligen att acceptera alla människor som de är, trots att det är svårt när man så tydligt märker att många skulle varit helt annorlunda om de inte hade alla normer och tvång runtomkring sig. Många följer bara blint strömmen utan att någonsin fundera, och ännu fler tror jag funderar men inte vågar gå sin egen väg.

Jag tror att ju fler människor som tänjer på gränserna ju fler människor kommer i framtiden kunna finna och acceptera sig själva. Om t.ex. vissa kvinnor låter bli att raka sig, och vissa män börjar sminka sig, kommer det sakta men säkert normaliseras. Det kommer inte ses som någonting konstigt att ha orakade armhålor som tjej eller smink i ansiktet som man. Det ska vara självklart att vi alla ska bli respekterade för de vi är - kvinna som man, sminkad som osminkad, rakad som orakad.

Och ett bra sätt att nå dit är att smått utmana sig själv. Pröva att göra någonting som inte förväntas av en kvinna/man. Visa upp att en människas personlighet inte har att göra med vilket kön man tillhör. Den dagen då en man kan gå i rosa kilt utan bli ifrågasatt har vi nått fram. Alla ska få vara som man själv vill - inga gränser, inga tvång, inga könsroller.

Kommentarer
Sandra Störd säger:

bra skrivet!

försöker utmana mig själv hela tiden. behöver ju inte alltid vara sminkad eller fixad i håret, men det är svårt att vänja av sig när man är inlärd med att det är så det ska vara när man är tjej.

2011-11-23 @ 02:50:22
Hemsida: http://sandrisstar.blogspot.com


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN