Robinsons svar på kritiken

Jag, som många andra, skickade ett mejl till tv4:s publikombudsman om senaste avsnittet av Robinson för att klaga på hur (att!) de slaktade hönsen. Nu har de kommit med ett svar.
Bl.a. med dessa fina meningar:

"Deltagarna i Robinson ställs ideligen inför utmaningar som kräver att de visar prov på att överleva under svåra förhållanden."

"Kunniga personer är på plats och övervakar det hela samt kan gripa in om det krävs."

Först och främst - de som håller i programmet skulle lätt bara kunna slänga in lite frukter istället för levande djur som ska halshuggas i tv. Extremt onödigt att döda i detta tillfälle (det är nästintill alltid extremt onödigt att döda). Och för det andra - att överleva under svåra förhållanden förstår jag att programmet handlar om. Men hur kommer mördandet av en höna in i bilden? När, under "svåra förhållanden", har människor chansen att hitta en höna ute i djungeln, eller ha råd att köpa en? Både onödigt och väldigt orealistiskt.

Jävlar vad härligt det måste kännas för hönan också, hon som snart ska bli ihjälnackad av några helt oerfarna svenskar. Men som tur är finns det ju kunniga personer på plats och övervakar det hela! Vilken otrolig etik de besitter de där tv4-människorna...

Kommentarer
Mo säger:

Det kan verka som att många människor, både vuxna och barn, knappt fattar eller förstår, att man faktiskt måste föda upp och döda ett djur för att kunna äta kött. Jag hoppas att dödandet av hönan öppnade ögonen på en del "ovetande" människor, att det är faktiskt så här det går till för att få din köttmåltid på tallriken....."Smaklig måltid".

2011-11-10 @ 18:11:19
Laks säger:

Mo - Precis. Många drar nog inte parallellen mellan hur hönan blir man i Robinson och hur de själva får sitt kött.

2011-11-11 @ 08:19:53
Hemsida: http://laks.webblogg.se/


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN