Känn inte den där klumpen i halsen



Det här inlägget tänkte jag tillägna dig - du som vet om hur djur behandlas världen över och känner att "här är någonting fruktansvärt fel". Du som har börjat fundera och försöker pröva på vegetariskt någon gång ibland men är lite smått förvirrad. Detta inlägg är till dig för jag vill få dig att förstå att du inte behöver känna den där klumpen i halsen.

Var inte arg över det du inte är redo att göra, känn dig inte otillräcklig. Var glad och känn dig stolt för att du gör någonting åt ett problem som känns viktigt för dig. Dem där quornpaketen innehåller visserligen ägg och du äter kött ibland. Men so what? Du är påväg! Du är med och förändrar världen för varje liten vegorätt du väljer. Alla måste inte bli veganer för att saker ska förändras.

På ett vis skulle jag själv behövt läsa detta när jag själv kände mig liten och otillräcklig. Jag gav inte allt. Jag gjorde inte allt fläckfritt. Det gör jag säkert inte nu heller. Poängen är, att vi alla tillsammans som bryr oss om djur - köttätare, veganer, vegetarianer, semivegetarianer och halvtidsköttätare - har en enorm kraft att göra någonting åt det som vi känner är fel. Det är vi som förbättrar världen, en måltid i taget.

Känn inte den där klumpen i halsen. Du gör ett jävligt bra jobb.

Kommentarer
Alexandra - kärlek på tallrik säger:

Jag håller med helt! Skrev faktiskt själv ett snarlikt inlägg igår, det är så viktigt att påpeka att man inte behöver vara "perfekt" för att göra skillnad <3

2011-09-10 @ 11:30:15
Hemsida: http://daedalsmat.sajto.se
Laks säger:

Alexandra - Ett riktigt bra inlägg du skrev! :) - http://daedalsmat.sajto.se/2011/09/09/att-acceptera-ar-langt-viktigare-an-att-moralisera

2011-09-10 @ 14:02:22
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Mo säger:

Tack! Känns bra att höra.

2011-09-10 @ 18:21:38
Hannah - Id est säger:

Jag tror att man kan behöva höra det där även om man har ätit vegetariskt/veganskt länge.



Jag vet att i alla fall jag behövde höra det idag. :)

2011-09-10 @ 20:38:12
Hemsida: http://idest.blogg.se/
Jen säger:

Mycket fint och klokt skrivet! :)

Alla små bättringar är bättre än inget alls.

2011-09-10 @ 21:01:22
Hemsida: http://pansky.blogg.se/
LORISSA LOVEBOMB säger:

Tack för det här inlägget. Jag själv har ofta ångest över min lakto-ovo-vegetarianism, och jag får stora skuldkänslor. Nu känns det bättre, som jag är på väg, som jag gör det jag kan just idag, även om jag kommer kunna göra ännu mer imorgon.



sv: Eller hur, man blir bara illamående!

2011-09-11 @ 16:34:33
Hemsida: http://lorissalovebomb.se
Laks säger:

Lorissa - Vad bra, det var precis den responsen jag letade efter :) Du gör ett sjukt grymt jobb genom att vara lakto-ovo, och känns det rätt att gå ännu längre så är det också bra! Gör det som känns rätt för dig :)

2011-09-11 @ 19:44:55
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Linnéa säger:

Vad fint. Jag har i flera års tid funderat mycket på mitt köttätande och har fruktansvärt svårt att försvara det. Samtidigt är jag bekväm, jag bor hemma och äter maten mina föräldrar lagar. Är jag ute och äter eller är själv så väljer jag gärna vegetariskt och när jag gick på gymnasiet åt valde jag ALLTID vegetariskt till lunch, det andra var inget alternativ för mig. Jag hoppas fortfarande att jag ska övergå till mer vegetariskt när jag flyttar hemifrån, inte slaviskt, men så mycket jag mår bra av utan att få dåligt samvete eller bli stressad.

2011-09-17 @ 15:35:40
Hemsida: http://linneawikner.blogg.se/
Laks säger:

Linnéa - Om du vet vad du vill och tycker så kommer du dit så småningom! Stressa inte, ha inte dåligt samvete. Var nöjd och stolt över det du gör istället! :)

2011-09-17 @ 16:26:24
Hemsida: http://laks.webblogg.se/


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN