Allt är SDs fel

 
Ända sedan SD kom med i riksdagen har dem mest alldagliga sakerna som svenska flaggan, nationalsången och folkdräkter blivit ansedda som rasistiska. För att SD har använt sig av dem. Hänger man upp en svensk flagga ser folk ett hakkors.
 
Nu är inte ens pepparkakor tillåtna längre i luciatåg, för att det kan uppfattas som stötande för mörkhyade. Och jo, visst, jag medger att man kan dra paralleller till rasism men jävligt långsökta paralleller i sådana fall. För snälla, det handlar ju för i helvete inte om rasism - det fattar väl vem som helst - det handlar om ett harmlöst luciatåg där ungarna klär ut sig till olika saker som har med julen att göra.
 
Alt är SDs fel.
 

Kommentarer
Syntkatten | glad (men lätt irriterad) vegan med skivintresse säger:

Är också inne på det där. Jag tror framför allt att många inte vill blandas in i den vardagsrasism som blir mer och mer tydlig i det svenska klimatet, överallt där vi vistas. Vi blir rädda för att kränka, framstå som intoleranta osv. vilket resulterar i såna här absurditeter som pepparkaksgubbs-förbud.

Folk är rädda för att framstå på ett sätt och sen överkompenserar det och allt blir helt tokigt i alla fall.

2012-12-09 @ 14:18:39
Hemsida: http://syntkatten.weebly.com
Jonas Lundström säger:

Det finns definitivt en koppling mellan "oskyldig" nationalism och SD. Nationalstaten är historiskt sett en rasistisk konstruktion, och förutsätter alltid att oönskade främlingar utestängs med våld. Så har det alltid varit i nationalstaten, så är det idag och så kommer det alltid vara så länge vi har nationalstater. "Svenskheten" är något som skapats för att tjäna maktens syften och som bygger på utestängande av det "osvenska". Tänker jag.

2012-12-10 @ 18:05:01
Hemsida: http://www.jlundstrom.se
mentalistid säger:

håller med Jonas Lundström.

Som anti-nationalist ser jag alltid svenska flaggan som en symbol för rasism och andra äckelheter, ganska passande för SD faktiskt

2013-08-17 @ 00:10:04


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN