Det är skillnad mellan att slå en man och att slå en kvinna



Om en man slår en kvinna anses det vara misshandel. Alla stannar upp och konstaterar vilket svin har är. Om däremot en kvinna slår en man tas det som ett skämt, att det inte är seriöst menat och att det inte gör någonting. Arg på din man? Slå till honom!

Det var inte länge sen jag inte var medveten om den konstiga logik som råder. När kvinnor slog sina män i vredesutbrott i tv-program skrattade jag och tyckte att det var roligt. När ett avsnitt istället handlade om det motsatta blev det sorgsen stråkmusik i bakgrunden och jag blev illa till mods.

Män ska vara starka, de ska tåla allt och de får absolut inte bli rädda. Att kvinnor generellt ses som fysiskt svagare har också med saken att göra. Men om ett slag bara räknas som misshandel om det är hårt och gör ont, har vi ändå inte kommit lite fel då? Ska inte ALL misshandel och våld vara förbjuden? Även de som inte fysiskt skadar offret?



Roligt?

Kommentarer
Annika säger:

Jätte fin blogg! :)

2012-02-21 @ 20:44:03
Hemsida: http://blogofphoto.blogg.se/
Mikaela säger:

Hej! Tänkte bara berätta att jag genom din blogg igår bestämde mig för att testa att köpa Quornfilé istället för kött, resultatet blev jättebra!



Kommer fortsätta testa lite vegetariska alternativ här hemma :) lite är ju bättre än inget som du säger.

/Blond kockerska!

2012-02-22 @ 12:55:07
ElinPelin säger:

Haha det roliga var ju att det var dubbat! :P

2012-02-22 @ 15:21:20
Laks - den djurrättande feministen säger:

Mikaela - Underbart! :) Pröva dig fram, när man väl lärt sig hur man ska laga vegetarisk mat så flyter det bara på, men det kan vara jobbigt med omställningen i början. Hoppas det går bra!



ElinPelin - Faktiskt X) Har du hört desperate housewives på arabiska och tyska? Det är ännu värre..

2012-02-22 @ 15:35:00
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Sara säger:

Jag håller med dig, det är kanske "värre" med män som slår kvinnor, men båda borde vara lika förbjudet.. Man ska helt enkelt inte slå någon, och om man vill börja "slåss" för man väl börja med boxning eller något för att få ut sina aggressioner!;)



Svar: Haha, tack!:)

2012-02-25 @ 18:58:19
Hemsida: http://sarabacksbacka.blogg.se/


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN