Starka reaktioner från människor som ser kopplingen mellan djur och mat







Att äta ett djur och inte sett djuret i ansiktet är en sak. Då är den där köttbullen bara en produkt, en sak som är till för att ätas och saknar en intressant och viktig historia bakom sig. Om en köttätare däremot ser djuret innan det blir till mat är det stopp. Nej, då vill hen inget ha. För det är taskigt, fel, oetiskt.
 
Så länge kött kan vara en produkt utan någon information om vad det egentligen är fastklistrad på förpackningen så kommer folk kunna fortsätta konsumera det. De kommer kunna fortsätta att indirekt döda djur och hålla en industri de egentligen inte gett sitt godkännande för levande utan att egentligen veta vad det handlar om.
 
Människor reagerar starkt när de ser kopplingen mellan djur och mat. Och man kan ju undra varför. Är det för att vi är uppfostrade till att bry oss om djur (de vi ser framför oss, inte de som ligger i köttdisken), eller för att våran art inte är anpassad till att döda? Om våran instinkt hade sagt åt oss att riva, klösa och bita hade vi varit rovdjur. Men så är inte fallet - så vad är vi egentligen?
Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN