Djurtransport

Framme på Gotland. Sveriges antagligen mest blåsiga ställe. Här ska jag tillbringa de 10 kommande dagarna tillsammans med släkten. Det ska bli skitroligt men det började kanske inte så där jätteskojigt. Jag såg för första gången en djurtransport idag, antagligen på väg att hämta upp djur eller att lämna av dem vid ett slakthus. Fy helvete vad det högg till i magen, har aldrig varit så nära inpå tortyren. Fick inget foto med exakt så här såg den ut:
 

Kommentarer
SanityAssasin säger:

Vet precis vad du menar. Hamnade bakom en sådan transport på motorvägen för ett par år sedan, såg dessutom att den var full med grisar. :( Drabbades av en sådan enorm känsla av sorg, maktlöshet och raseri.

2012-07-11 @ 13:10:33
Tovah säger:

Jag vet den där otäcka känslan! Och man kan inte sluta titta heller!!
För ett år sen städade jag på ett företag som låg 100m från Scan.
Grattis! Jag grät varenda dag i 1 månads tid och såg säkert 12 stycken varje dag på mycket nära håll, djuren tittade på mig och mitt hjärta brast!!
Jag tog annat jobb och sedan dess är vi ovo-vegetarianer här hemma och är djurrättsaktivister!! (ägg äter vi för våra höns vi räddade ur ett hönseri en natt bor på vår gård)
Alla borde se dom där transporterna och helst på nära håll!!!! HUH!

Svar: Skulle inte heller ha klarat av att jobba på ett sånt ställe där man ser något så vidrigt... :S
Laks

2012-07-11 @ 13:25:46
bibi säger:

Ja och vi människan tycker det är så självklart människan borde fraktas o slaktas istället...så skulle vi se....stackars alla försvarslösa djur...mitt hjärta blöder

2012-07-11 @ 14:13:57
Anja säger:

Jag bor på landet och en gång så skulle vår skolbuss möta en djurtransport. Eftersom vägen var väldigt smal fick vi stanna och djurtransporten körde väldigt sakta förbi oss. Det värsta var att man såg grisarna i transporten väldigt bra. Det var fruktansvärt, ännu värre att ingen annan värkade reagera på det, utan pratade på som vanligt. Jag började nästan gråta så hemskt det var...

Svar: Usch... Typ så var det för mig också. Jag såg iofs inte djuren (som sagt den kanske var påväg att hämta djur eller nåt), men det var BARA jag som reagerade. Ville bara skrika åt alla på gatan. "Ser ni vad dem plågas för ER JÄVLA SKULL?"
Laks

2012-07-11 @ 14:53:47
Plutten säger:

Måste säga att jag blir chockad, har du aldrig sett en djurtransport förr?! Ojoj... Det finns ett alternativ till, om det stog djur på transporten så kan de ju vara på väg att flytta med. Betyder ju inte per automatik att de ska slaktas för att de står på en transport.

2012-07-12 @ 21:58:03
Moa säger:

Usch, har också varit med om det där. Var påväg till skolan och promenerade längs en gångväg vid en stor bilväg och exakt en sån där bil med små trynen uppressade mot gallren. Blev stående flera minuter efter att den passerat och bara stirrade efter den. Man vill bara SKRIKA.

2012-07-16 @ 11:17:08
Madde säger:

Då var det mig du såg för dendär lastbilen körde jag vid tillfället :) Du har mycket åsikter men verkar inte speciellt påläst hur saker och ting fungerar. Varför förutsätter du att alla djur som transporteras ska slaktas? Jag körde aldrig djur till slakt med dendär bilen, jag flyttade avelsdjur och smågrisar ♡ Djurtransporter kommer inte försvinna så länge människor äter kött, så som djurskötare gör jag mitt för att djuren ska ha det bra när de transporteras, istället för att sitta hemma och gnälla om "de hemska djurtransporterna". Oxh i mitt sätt att arbeta kan jag även påverka andra transportörer och djurhållare.

Svar: Huruvida transporten i sig skickade djur till slakt eller inte just vid detta tillfälle har rätt liten betydelse. Jag förmodar att det inte var dina husdjur däri som du planerar att ta hand om för resten av deras liv (och att inte döda dem givetvis).
Jag "gnäller" inte om hemska djurtransporter, jag PÅPEKAR och DEBATTERAR för ett förbud mot djurutnyttjande. Djur är inte våra att forsla runt, fängsla, döda och äta. De är egna individer med egna intressen.
Laks

2014-09-06 @ 14:05:08
Anonym säger:

Det är bra att du har åsikter och ett engagemang, men ta reda på fakta oxå, fall inte bara för medias vinklade bilder. Och dra inte alla över en kam. Du vet inte vad som finns i transporterna, lika lite som du vet anledningarna till dem.
Husdjur är alltså ok enligt dig. Är inte det oxå att ta makten över å utnyttja ett djur? Tror du inte att husdjur kan ha det bra likväl som dåligt, precis som i storskalig uppfödbing? Vad tycker du om hästar som husdjur, eller på ridskolor, som rycks i munnen, sparkas i magen, sköts om av olika människor hela tiden, lastas å körs i transporter mil efter mil (ger hästtransporter dig ångest oxå?) pressas på träningar å tävlingar å slaktas om de inte presterar bra nog... hunduppfödare, djurbutiker,familjer som har gnagare, reptiler eller fåglar instängda i små burar/tdrrarier - men de är ju husdjur så det måste väl va ok? Trots att de inte lever ett naturligt liv alls utan bara finns för människans nöje.. småbarn som tillåts behandla djur hur som helst å säger djuret ifrån avlivas det eller skickas bort. Eller vad tror du om hund- å kattägare som inte kastrerar sina djur så de hela tiden lider över att inte få utlopp för en av sina mest basic instinkter. Eller de som låter sina djur driva runt å göra andra djur dräktiga/bli dräktiga för att sedan kasta bort ungarna till vem som helst för att bli av med dem, eller avliva dem. Hundar används i jakt, är det oxå fel? förutom det uppenbara faktum att du tycker själva dödandet är fel. Det finns många aspekter, å de varierar beroende på vart i världen du befinner dig, så jag förstår inte hur du kan mena att vissa djur är mer ok än andra..?

Hur mycket bryr du dig/vet du om ursprunget till det du äter idag? Hur ser den industrin ut? Hur påverkar den miljön? Hur behandlar den människor?

Svar: Jag är vegan så jo, jag vet vad jag äter. Ingenting som har kostat någon livet helt enkelt. Där går min gräns.
Nu har jag iofs aldrig sagt att jag tycker det är okej med husdjur heller för den delen. Jag tycker inte att icke-mänskliga djur ska ägas av människor överhuvudtaget.

Vilka är dessa vinklade bilderna du pratar om? Menar du all reklam som handlar om hur underbart slaktdjur har det i Sverige? Media granskar djurindustrierna ytterst lite, och att påstå att de vinklar fakta till djurrättarnas fördel är att vara direkt verklighetsfrånvänd.

Jag baserar mina åsikter på logiskt tänkande och konkret fakta.
Laks

2014-09-06 @ 19:40:32
Anonym säger:

Djurparker å renskötare är andra situationer där djur är inblandade som jag aku vilja höra din åsikt om.
Mygg, flugor, insekter - slår du ihjäl dem eller får de leva?

Svar: Djurparker utnyttjar djur för ekonomisk vinning. Samma sak med renskötare. Det är samma speciesistiska grundsyn som inom all annan djurindustri. Enligt mig är varken zoo eller renhandel okej.
Angående mygg och liknande; jag flyttar ut dem ur min lägenhet om de kommer in, jag slår ihjäl dem om dem försöker bita eller skada mig på något sätt.
Laks

2014-09-06 @ 19:43:59


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN