Argument mot HEN

1. "Det betyder ju höna på engelska!"

2. "Ska feministjävlarna radera allas kön nu? Antingen är man en HAN eller så är man en HON!"

3. "Hen betyder höna på engelska... Vänta, har vi redan använt det argumentet?"
Förvirrande för somliga.

Som du märker så är motståndet ganska tunnt... Om motståndarna inte anser att det går att använda hen för att det på engelska betyder höna, bojkottar dessa personer också svenska ord som slut, barn, kiss och gift? Det blir ju så förvirrande annars! Folk kanske tror att man menar någonting helt annat!

För det mesta är man ju en HAN eller en HON. Men glöm inte det faktum att det finns folk som faktiskt inte VILL definiera sig som varken man eller kvinna. Ska dessa personer inte ha rätt till sin egen självuppfattning? Många verkar dessutom gravt ha missförstått hela idén med ordet. Hon och han ska inte försvinna, det ska bara finnas ännu ett alternativ. Vad är det som är så fruktansvärt provocerande med det?

Det största användningsområdet kommer bli när man inte är riktigt säker på om en person är en man eller kvinna. Om man pratar om bilföraren i bilen framför, en läkare eller lärare, ett djur - då har man faktiskt ingen aning om vilket kön personen har. Varför inte bara göra det jävligt simpelt och bara använda hen istället?

Och för sista gången kära anti-jämställdhetsmänniskor - era könsdelar kommer inte försvinna för att de som gillar ordet hen börjar använda det. Inte heller kommer världen börja brinna eller försvinna i tomma intet. Jag lovar.

Kommentarer
sistergnu säger:

Det finns många som inte identifierar som som antingen kvinna eller man, men sen finns det också många som liksom biologiskt inte är födda som antingen man eller kvinna. De tas aldrig upp i den här löjliga hendiskussionen. Förmodligen för att de löjliga henmotståndarna inte vet att intersexuella existerar.

2012-06-21 @ 12:49:51
Hemsida: http://sistergnu.blogspot.com/
Laks - den djurrättande feministen säger:

Sistergnu - Dem glöms ofta bort tyvärr :/

2012-06-21 @ 12:51:47
Hemsida: http://laks.webblogg.se/
Moa säger:

Det är lite som att diskutera med en ilsken köttätare:

1) Kött är gött!

2) Ska ni tvinga mig att sluta äta kött nu va?!

3) Kött är gött!

2012-06-21 @ 13:32:58
Plutten säger:

Tycker hela grejen är väldigt överdriven, antingen kan man använda ordet eller så låter man bli. Svårare än så är det inte. Om jag inte vill använda ordet så behöver jag inte ha några skäl eller argument varför jag inte använder det, lika lite som om jag vill använda det. Varför ska vi hålla på och haka upp oss på allt och disskutera och möjligen komma fram till vad som är "rätt". Det är ju bara acceptera och vara glada för att vi alla är olika.

2012-06-21 @ 17:01:29
eine säger:

Det är ju helt absurt vad folk orkar lägga energi på. Tänk om all den energin och envisheten lades på något VETTIGT istället. Vilken ändring det skulle bli i världen!

2012-06-21 @ 18:33:24
Hemsida: http://falseadvertising.blogg.se/
Anonym säger:

Mina föräldrar tyckte det här med hen var helt befängt när de såg Ica-reklamen (den där Stig kallar barnen hen men ändå behandlar dem extremt könsstereotypt, du vet). "Men varför ska man säga hen istället, det heter ju han och hon! Inte är det väl något fel på de orden!" Jag förklarade tålmodigt tanken med hur hen ska användas, och plötsligt tyckte det att det lät rätt praktiskt. Jag undrar om de som kritiserar hen verkligen har förstått tanken med ordet!

Svar: Precis, folk verkar tro att feminister vill att det ska vara som i ICA-reklamen...
Laks

2012-06-22 @ 21:16:10


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN