Det är mycket lättare att oroa sig för nagellack och bussar än att oroa sig för någonting som faktiskt spelar roll

 
 
 
 
 
 
 
"Du tänker så mycket på dåliga och hemska saker hela tiden! Du är ju så negativ!"
 
Har faktiskt varit med om att vissa människor gnällt på det viset när man pratar om djurrätt. Då kommer alltid den där ilskna Lotta fram som passa bättre i militärklädsel och snaggat hår. Jag vill bara svara ilsket:
 
Ja, och vet du varför? För att jag lever i den där konstiga världen som kallas VERKLIGHETEN. Medans du oroar dig för att nagellacket har fel ton eller att du missade bussen så mördas tusentals djur brutalt, värre än den värsta skräckfilmen du någonsin sett. Djur som får magarna uppslitna så att inälvorna rinner ut, får huden avdragen, får giftiga kemikalier insprutade i lungor och ögon. Och är man medveten om att sånt sker HELA TIDEN, då är det svårt att - när man berättar detta för andra - skratta och vara glad, och framförallt att låta bli att bli rosenrasande, rädd, känna hopplöshet och bli frustrerad på alla människor som inte fattar - som inte vill fatta. För det är mycket lättare att oroa sig för nagellack och bussar än att oroa sig för någonting som faktiskt spelar roll.

Kommentarer
Plutten säger:

Lite det här jag menar med att akta sig för att det ska vara rätt eller fel. Vi prioriterar ju olika i våra liv och det är bara att acceptera. Klart jag kan tycka att det är larvigt om en människas största problem skulle vara vilken färg på nagellacket den ska välja. Men samtidigt skulle det vara ganska skönt och bekymmersfritt ;-) Tror dock att alla har någon form av bekymmer, visar det kanske inte utåt dock. Jag gillar olika, på alla plan. Skulle bli så förbannat tråkigt annars!

Svar: Problemet är att dessa personer som "oroar sig för nagellack", som helt enkelt inte vet någonting om djurindustrierna - dem deltar aktivt i bevarandet av djurförtrycket. Så länge man är en del av någonting så har man en skyldighet att veta vad det är.
Laks

2012-06-25 @ 22:54:06
emma. säger:

åh. känner igen mig i exakt vartenda ord där alltså.

2012-06-25 @ 23:18:57
Hemsida: http://emmalottaa.blogg.se
Plutten säger:

Jo visst håller jag med dig om att man bör veta vad det är man stoppar i munnen. Men det är så mycket man bör hålla reda på i världen och se till att försöka göra bättre. Vi kan ju inte heller glömma bort eller ignorera våra medmänniskor som lever i andra "hårdare" länder. Ser lika stort behov av hjälp där som någon annanstans, sen är det ju inte för den saken heller sagt att den "bekymmerslösa" svårt att välja nagellack personen skiter i allt runt ikring heller?!

Svar: Fast på andra områden, när det t.ex. handlar om fattiga människor eller sjuka människor - det är någonting som de flesta inte försöker JOBBA FÖR. Däremot, när det kommer till djurförtryck... Förtryck mot djur är någonting som de allra flesta praktiserar minst 20 gånger per dag (köper läderskor, äter ett ägg, äter en macka med ost, bär en ulltröja osv...). Det är ett aktivt deltagande.
Laks

2012-06-26 @ 23:12:36
bibi säger:

Jag tycker också att världen inte är klok...detta kan ju inte vara rätt att vi tar oss rätten att döda djur och plåga dem...hoppas på jordens undergång ....då får alla djur frid och vi straffet.

2012-06-27 @ 09:18:23
Jonna - Dancing Like Nobody's Watching säger:

Jag tror inte folk förstår att man kan oroa sig för både och. Eller åtminstone börja där. Alltså, oroa dig du för ditt nagellack, OCH oroa dig för vad du bidrar till när du köper en liter mjölk. Tex.

Eller vad du bidrar med när du köper nagellack? Djurförsök eller vad smink innehåller. Och det är ju inte negativt att leva så. Det är inte negativt att tänka, det är sunt och man bidrar till en positv värld med liv som har lika värde :)

Svar: Exakt. Man kan vara ytlig ibland men det behöver inte betyda att man är det hela tiden.
Laks

2012-06-27 @ 14:43:52
Hemsida: http://sommarkyla.blogspot.com/
Emelie säger:

Såg filmen Tusen gånger starkare idag. Jag vet inte om du sett den/läst boken, men den handlar iaf om en helt vanlig svensk skola som är väldigt ojämställd. Ingen gör direkt något åt det förrän det kommer en ny tjej till klassen, som ser orättvisorna tydligt och vill ändra på dem. I en scen så får hon höra ungefär samma saker som du beskriver: Vad negativ du är, tänk lite positivt istället, du verkar bara se orättvisor i allting och tro att hela världen är emot dig. När hon egentligen bara synliggjorde det som alla egentligen visste fanns där! Kom direkt att tänka på det här inlägget, för det är exakt samma sak! Folk vill fortsätta i samma spår för att det är lättare än att ändra på sig, och blir irriterade när någon annan gör annorlunda, eftersom att de vet att den personen egentligen har rätt.

Svar: Jo, jag har sett den filmen! Den är jättebra :) Jag tror också att det är så som du säger!
Laks

2012-07-02 @ 13:47:15


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN