Ett djur helt utan möjligheter

 
...ur oxens synvinkel menar jag. Han har ju inte alls speciellt många möjligheter. Han utnyttjas och kommer ändå mördas tillslut. Vilken vidrig bild, verkligen. Här visar dem upp vilka bitar på oxen man kan skära bort och äta upp. Finns det något värre sätt att objektifiera någon på?

Kommentarer
Maja säger:

Du har så rätt, har tänkt på det tidigare.

Hursomhelst, jag skulle vilja smita in på ett annat spår här... Jag har en kompis som blev arg på mig när jag sa att mina barn ska få vara vegetarianer. Hon sa att de borde få ha ett fritt val. Men är det ett fritt val om man låter de börja som köttätare? Inte direkt. De föds som köttätare, vet inget om industrierna. Det kan förekomma att de frågar sina föräldrar om de får bli vegetarianer, men det påpekar föräldrarna oftast är för jobbigt för de. Jag hade ett ganska fritt val. Jag föddes till att äta både och, men när jag var fem bestämde jag mig för att bli vegetarian. Mina föräldrar är halvvegetarianer. De äter fisk, jag är hel. Jag visste bara att man behövde slakta djur för att få kött när jag var så liten, men det tyckte jag var så fel. Jag är så stolt som tog det valet när jag bara var fem år. Alltid en djurrättsaktivist.

Svar: Känner mig ganska skyldig för jag blev inte vego förräns jag var 16-17 X) Men du har helt rätt, att låta sina barn vara köttätare är inte neutralt. Folk tänker att om man är köttätare är man neutral ifrågan, och inser inte att det snarare är så att det är vi vegosa som är det. Köttätare har valt sida, bara att de inte är medvetna om det eftersom de föds in i det. Om något så tycker jag det är taskigt att låta sitt barn äta kött. Lite som att visa sitt barn hur man mobbar och trakasserar andra ungar. Varför ska man lära dem att vara elaka liksom?
Laks

2012-11-21 @ 08:20:51
bibi säger:

Fruktansvärt egoistiska människor ...bara för det är gott...offra djruen och låta de lida så här..ingen skall få födas för att dödas...

2012-11-21 @ 08:24:25
Maja säger:

Äh! Det är jag som är konstig som blev vegetarian redan när jag var fem år.

Du har helt rätt i det du säger.

Nu är jag 12, skäms för att säga det eftersom folk får en annan uppfattning om mig när de hör det. Men just för att jag är 12 år känns det ändå för svårt att bli vegan. Fast det finns ingen anledning att skjuta på det. Å, hur tänker jag? Varför inte bara göra det? Är det så svårt? Jag känner mig lite fastlåst där. Annars är jag nästan en vegan. Det fattas bara att plocka bort mjölk och ägg. För jag bär inget djurtestat smink och jag har bra koll på andra djurtestade produkter, ingen päls, inget läder, ingen gelatin, mm. Så ska det vara så svårt?! Jag gillar ju inte ens ägg. Att prata om det gör ingen förändring, och där försökte jag bara ge en ursäkt. Men vart ska jag börja?

Svar: Det där steget mellan vegetarian och vegan tyckte jag var krångligt. Det var definitivt jobbigare att bli vegan än att bli vegetarian. Så mycket nytt, ny mjölk, ny yoghurt, börja baka utan ägg osv... Ta en sak i taget bara. Var säker på vad du vill, bestäm dig, läs på och gör bara det som känns bra. Det tar tid att vänja sig, och vill man att det ska hålla länge lönar det sig ofta att gå långsamt fram (så är det för mig iaf). Lycka till :)
Laks

2012-11-21 @ 19:59:22
Schniffen | neurotisk supernörd säger:

Maja: Jag har inte nått veganstadiet än, men ett tips är att plocka bort olika typer av mejeriprodukter stegvis istället för att ta bort allt på en gång. Först byta smör mot margarin, sedan komjölk mot vegetabilisk mjölk och så vidare. Använder själv sällan ägg, och när det händer, är det bara ekologiska ägg från en by en dryg mil härifrån. Veganskt är det inte, men det känns bättre än ägg från hönor som tvingas vara inomhus hela livet. Att börja dra ner konsumtionen är alltid en början. (Förbrukar typ sex ägg på nästan en månad, men känner folk som får i sig samma mängd på två dagar.) Hoppas du klarar det och kommer trivas ^^

2012-11-22 @ 10:45:17
Hemsida: http://schniffen.blogg.se
sistergnu säger:

Jag hatar, HATAR de där bilderna på Ica.

Svar: Me to.
Laks

2012-11-24 @ 14:14:08
Hemsida: http://sistergnu.blogspot.com/


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN