Bloggpaus

Just nu händer det andra saker i mitt liv som jag måste fokusera på. Hela nästa vecka kommer det stå tomt här, återkommer på måndagen. Blicka tillbaka på mina gamla inlägg istället (om ni vågar)!

Kommentarer
Emelie säger:

hej. känner att det är dags att lämna en kommentar nu och tacka. hela dagar uppmärksammar jag affärer med päls, människor som stör sig på att jag inte vill äta djur och allmänt irriterande kommentarer som man helst inte skulle vilja svara på med ord utan med fysisk våld. detta är någonting jag inte orkar med då jag blir så fruktansvärt förbannad. sen kommer man in här och läser dina inlägg och allt som har med djurindustrin verkar inte längre lika jobbigt för efter det lilla dagliga besöket här känner man att man inte bara är fylld med empati för djuren utan också att man kan svara på alla idiotiska frågor ännu mer övertygande. tack för att du och din blogg finns. emelie.

Svar: <3
Laks

2012-10-02 @ 21:43:31
emma. säger:

Handlar inte riktigt om inlägget men vill fråga en sak. Det senaste året har jag blivit mer seriös när det gäller kött. Alltså jag har jätte svårt att umgås me mina vänner för att dom äter kött, även min familj och framför allt - min pojkvän. Frågade honom idag om han aldrig skulle bli vegetarian och han svarade vet inte. Det räcker inte för mig för jag kommer inte klara leva hela livet me ngn som aldrig kommer sluta äta något som blivit mördat och ägg (som jag personligen tycker är den värsta produkten efter kött och äter bara från mina egna två hönor som e över 10 år så lär väl dö av ålder snart tyvärr :(()  Jag funderar på allvar att göra slut för det här är typ hela mitt liv och jag vet inte vad jag ska göra. Om det nt vore för köttet hade jag lätt kunnat vart me honom hela mitt liv. Jag vet inte.. Hur ser du på sånt? Om det spelar roll vad din framtida kärlek äter? Har du vart me om något liknande? 

Svar: Jag bryr mig definitivt om vad mina medmänniskor äter. Jag avskyr att flera av mina vänner och några i familjen äter kött, och vissa perioder så är jag jättenere och kan bara inte komma över att folk jag älskar dödar. Men jag låter det inte komma ivägen för mina relationer (det misstaget har jag gjort vid några tillfällen). Jag förstår att det är skitjobbigt att någon som är så pass nära en inte delar ens ideologi, men ska detta problem få stå ivägen för DIN (och hans) lycka? Om han aldrig slutar äta kött så kan du lika gärna vara ihop med honom, för är det större chans att han slutar om ni inte är ihop? Troligtvis inte. Nu låter det som att jag försöker värva många djurrättare och "lura in" din pojkvän i vegan träsket (hehe...), men detta är ett sätt som jag har försökt tänka på när jag tvivlar på min familj/mina vänner. Dem kommer att äta lika mycket kött med eller utan mig, så för djuren spelar det egentligen ingen roll om jag är där eller ej. Så jag kan lika gärna fortsätta umgås med den här kompisen/släktingen som är en så himla fin person annars och som jag mår bra av att vara med. Vad du än gör, prioritera inte bort din egen lycka! Blir du lycklig av att umgås med din pojkvän - gör det! Men visst är det fortfarande jobbigt att vara med någon som har en annan livssyn, men där har jag ett exempel. En jag känner har en kompis som är vegetarian, och hon gifte sig med en köttätare. Köttätaren åt mest vegetariskt, men när han var ute så kunde han ibland äta kött. Och då blir ju frågan vad ska barnen bli? Vego eller köttisar liksom? Så de bestämde att hon skulle ta hans efternamn när de gifte sig och då skulle han gå med på att uppfostra barnen som vegetarianer. Ganska härlig idé ändå, tycker du inte? :P Lycka till!
Laks

2012-10-04 @ 07:32:54
Hemsida: http://emmalottaa.blogg.se
Ulli säger:

Ja, man kompromissar ju om mycket i livet, så det är ju en metod att använda med sina närmaste.

2012-10-04 @ 17:30:22


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN