Sluta pilla på djuren!

Det här eviga pillandet på djuren - sluta med det. Jag är trött på klapp- och kelhörnor där kaniner och marsvin ska behaga barnen som går förbi. Jag är trött på "vill ni hålla?" och djur som flyttas runt som vandringspokaler. Jag är trött på snoriga förskoleklasser där varje unge ska få peta på ormens hud varsin gång. Sluta pilla på djuren!
 

Kommentarer
eine säger:

Word. Fattar inte varför folk envisas med att uppfostra barnen till att se djur som något som ständigt ska underhålla och behaga.

Svar: Verkligen.
Laks

2012-09-22 @ 12:49:37
Hemsida: http://falseadvertising.blogg.se
Lina säger:

Varför?
Nyfiken bara varför du tycker så. Och tycker du det är fel med djur i bur samt att gå sällskapsdjur överhuvudtaget?

Svar: För att djur inte är till för att behaga oss människor.
Laks

2012-09-22 @ 13:11:08
Mikaela säger:

Håller helt med. Minns sist jag var på Kolmården (i "utbildningssyfte" - de lärde oss inte ett skit) så fick vi hålla på med en av rovfåglarna. Alla fascinerades av fågeln och ville pilla med den medan jag backade så långt jag kunde till dörren. Allt var rätt obehagligt. Skötaren till rovfågeln gav den hela "godis" som råkade vara flådda kyckling(?)huvuden och folk (framtida djurvårdare) tyckte att det var rätt häftigt.
I alla fall så tycker jag att det är rätt udda att peta och klämma på djur. Ibland när jag hämtat djur som ska bo hos mig så stöter jag alltid på något gäng med barn som säger "ÅÅÅÅhhhh får viiii klaappa? och man ba "Aw hell naw!" och springer därifrån. Nä men, jag brukar typ säga "Nej, jag har lite bråttom och djuren behöver komma hem" och så kilar man iväg. Inte vill man att djuren ska stressas onödigt mycket liksom.

Svar: Usch jag hatar också det där när så barn kommer fram till en och vill klappa ens djur. En gång när jag var ute med mina marsvin på gården så stod flera och tittade på dem, jag ba "hoppas dem inte säger att dem vill klappa, hoppas dem inte säger att dem vill klappa...hoppas..."
Laks

2012-09-22 @ 13:24:35
Malka säger:

Vilket bra inlägg! Håller verkligen med! Var på Universeum i Gbg i somras med barnen och hade ingen koll på att de hade djur där (om jag vetat så hade vi nog åkt någonannanstans). Men det fanns ett runt akvarium där man kunde klappa en rocka. Och den stackaren verkade så stressad och simmade runt runt i, vad jag tolkade det, ett försök att komma undan. Hen hade ju inget intresse av att bli fingrad på. Tragiskt att djurskötarna inte ser/bryr sig om detta.

Svar: Ja verkligen. :/ stackars rocka
Laks

2012-09-23 @ 06:29:50
Hemsida: http://yogasmurfen.blogspot.se
Anonym säger:

Själva pillandet är verkligen problematiskt men det är ändå viktigt att barn får se djur. Dock behöver det här utformas på ett bättre sätt... och inte nödvändigtvis innehålla pillande och rundvandrade med djuren osv.

2012-09-23 @ 18:13:48


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN