Vi älskar djur - men vi mördar dem gärna också 
Ni minns den här vidriga reklamen som jag visade upp här på bloggen för ett tag sedan? Nu har pesten spritt sig till tv också. Samma kampanj. Samma lögner. En reklamsnutt på 30 sekunder räckte för att väcka min ilska. Den där outhärdliga approachen som alla djurförtryckande industrier måste marknadsföra sig med används återigen. Några bilder på glada bönder som ler i solskenet, sen några snabba blink-bilder på kycklingar (precis så att man ska hinna uppfatta att "åh, vad söta de är" men inte riktigt hinna inse att de ska dödas). Några fler leenden, och sist en slående slogan som försäkrar konsumenten om att inga djur far illa. I vanligt svensson-tal så betyder ju "inte fara illa" att man inte torteras sådär jättemycket, bara lite grann. Bara så mycket som anses vara lagligt (hoppsan ja, hela kycklingindustrin råkar ju dock vara olaglig så som den ser ut idag).
 
"Vi älskar djur" är ofta budskapet som djurförtryckarna vill få fram. Den ekologiska mjölkbonden klappar på sin kossa i hagen, kycklingfarmaren håller en kyckling i händerna och gullar med den. Vi bryr oss, vi bryr oss - mantrat som djurindustrin, inklusive alla djurkonsumenter, konstant upprepar för sig själva. " Vi älskar djur - men vi mördar dem gärna också." Vi som redan bytt sida och blivit mer djurrättsliga av oss undrar ju hur i helvete man kan påstå sig att bry sig om och älska någonting som man dödar.

Kommentarer
Tovah säger:

EXAKT!! Precis så brukar jag förklara och säga till "folk" som påstår att bonnjävlarna älskar sina djur, jasså älskar man nån man skickar iväg i en lastbil mot blodiga döden för pengars skull...?!
Jag äcklas och skriker rakt ut över alla sådana reklamer!!

We are the voice of the voiceless! Vi ska aldrig hålla käften! Vi ska alltid för dom strida. För vi är the voice of the voiceless... <3

Svar: Det är vi sannerligen :) och vi kommer aldrig tystna heller
Laks

2012-09-21 @ 12:29:15
Kim & Caroline säger:

Bra skrivet om en alltför påtaglig motsägelse! Det är fascinerande att så många tillåter sig blunda för ett lidande som är så totalt onödigt...

2012-09-21 @ 23:37:06
Hemsida: http://grymtsagrisen.com


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN