Asätare

Stötte på termen "asätare" om köttätare häromdagen. På människor då, alltså. Och egentligen så är det ju ett bättre ord. Vad är ett djur som äter kött men som inte dödar bytet själva? Asätare.
 

Kommentarer
emma. säger:

så himla sant! åh blev så arg häromdagen för vi pratade om kost o hälsa på naturkunskapen o en äcklig tjej i vår klass kläcker ur sig "amen liksom jag skulle aldrig kunna sluta äta kött för jag är en sån grym kött älskare.. vi har liksom alltid ätit kött, det är KULTUR att äta kött. vi är ju köttätare.."
jag ba "FAAAAST det är vi inte, hade vi vart det hade vi haft huggtänder o klor, våra tarmar är inte gjorda för att äta kött vi har tarmar som alla andra växtätande djur har"
hon ba "vadå vad åt vi förr liksom? klart vi alltid ätit kött" typ o kom inte ihåg mer, så himla trött på livet blev jag att det finns så genom rubbade människor som sitter o säger "neej jag skulle aldrig kunna sluta äta dödade djur, verkligen aldrig, det är kultur"
KULTUR?! WTF. gå o dränk dig.

Svar: Känner exakt samma sak varje gång jag ser folk äta djur.
Laks

2013-02-05 @ 17:44:36
Hemsida: http://emmalottaa.blogg.se
Schniffen | neurotisk supernörd säger:

Hade för mig att as var självdöda djur och att kadaver är det som dödats av andra. Å andra sidan vet jag inte vad som låter bäst av att äta as eller kadaver x)

Svar: Enligt Nationalencyklobedin är det iaf: asätare, djur som huvudsakligen livnär sig av att äta rester av rovdjursdödade eller av annan orsak redan döda djur.
Laks

2013-02-05 @ 21:32:41
Hemsida: http://schniffen.blogg.se
Matilda säger:

Smart och sant!

2013-02-06 @ 00:35:19
Maja säger:

Det spelar f*n ingen roll vad man åt FÖRR :/

2013-02-06 @ 07:39:34
Moralfjant - ung & uppkäftig genushäxa säger:

HAHAHA sant!

2013-02-06 @ 21:56:42
Hemsida: http://moralfjant.blogg.se
Victoria- Alla Förtjänar Att Leva säger:

Japp, asätare är ett mer passande ord. Nu fattas det bara att köttätare börjar fatta att asätare MÅSTE äta kött för att överleva. Det måste inte människor.

Och ett tips till alla veggos därute; http://hallplatslyckan.blogg.se/2013/february/veggo.html#comment
^
Bloggaren skrev ett inlägg om varför hon inte äter kött kan en säga. Jag tycker att detta är ett ypperligt tillfälle att få henne att ifrågasätta sitt köttätande lite. Eller vad tycker ni?
:)

2013-02-07 @ 17:00:28
ZTCJ säger:

Isåfall är ju också hund, katt, iller, samt alla köttätarna i djurpark, alla ormar i fångenskap osv. också asätare, om man ska dra det till den gränsen. Allätare är vi däremot, sen att vi skapat ett samhälle där vi äter mer kött än vad som är för oss ens hälsosamt, eller nödvändigt, det är en annan sak. Men asätare, det är vi inte. För av naturen äter vi inte en älg som blivit fälld av en varg, eller ett rådjur som blivit fällt av ett lodjur. Det är fortfarande människor som dödat djuren åt oss, precis som att hela vargflocken eller lejonflocken äter av djuret kanske bara tre individer har fällt.
Man får inte tänka för enkelspårigt eller bara dra paralleller mellan människor och djur utan att tänka på hur vi av naturen egentligen är skapta, och vilka instinkter vi faktiskt egentligen har.

Roligt att läsa dock, många intressanta tankar och inlägg att ta del av, du läggs bland favoriterna!

2013-02-12 @ 20:36:29
Hemsida: http://ztcj.blogg.se


Vill du lämna en kommentar?



Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN