Den onödiga omvägen till maten

Köttätare krånglar det hela så fruktansvärt mycket. Det här med att äta alltså. Jag menar, om man odlar mat, olika sorters grödor, sedan bereder man det på olika sätt, paketerar, säljer, äter - då är det ju klart? Det är så vi veganer gör.
 
Men köttätarna tar en jävla omväg. Istället ska 100 ggr (1000 ggr? 10 000 ggr?) mer grödor odlas och skördas, skickas iväg. Men inte till affären för att säljas och ätas upp, utan till olika fabriker där det bor hundratals djur och ätas upp av dessa istället. Sedan, efter ett halvår eller ibland flera år, då är djuren stora nog att ätas så då skickas dem iväg för att slaktas (levande varelser har helt plötsligt blivit produkter, oops!). När de slaktats tas kroppsdelarna isär och paketeras , fraktas till en affär och säljs. Slutligen äts det upp. 
 
Och allt detta - mycket, mycket mera mark som måste odlas på, fler transporter, obeskrivligt lidande, längre tid att producera maten - enbart för att envisa, konservativa människor fortfarande vägrar inse fakta. För att dem fortfarande säger "kött är goooooooott" och inte vågar se vad deras konsumtion leder till. Vilka som får lida för deras girighet. Vilken jävla omväg. 

Kommentarer
Jojjohanna säger:

Är själv inte vegan men (nästan, får inte sluta äta fisk för mina föräldrar) vegetarian. Tycker att det är okej om man dödar djuret själv, som jägare gör. Då vet man ju varifrån köttet kommer, och hur djuret har dödats. Men kött som man köper i affären är ju nåt helt annat! Det kanske skulle vara bra med köttskatt...

Svar: Det skulle definitivt vara bra med köttskatt. Och precis som jag sa till Moralfjant, fundera över varför du anser att djur är mindre värda än människor. En människa skulle du antagligen inte kunna döda, med argumentet "hen har haft det bra i livet!". Fråga dig själv varför du särbehandlar olika arter, för faktum är att vi alla har förmågan att känna smärta, rädsla, tristess, lycka och glädje.
Laks

2013-02-14 @ 17:42:42
Hemsida: http://thebestforeverandnever.bloggplatsen.se
Anonym säger:

Förresten så dödar inte jägare själva. De springer inte efter ett djur och kastar sig på med det med hela sin vikt. Klöser den med sina långa klor och dödar med sin sylvassa tänder. Alltså, de står med ett gevär och skjuter på grund av att de tycker att det är kul. Det är inte realistiskt.

Svar: Precis. Inte direkt "naturligt" som många gärna vill påstå.
Laks

2013-02-14 @ 21:15:57
Matilda säger:

Jag tror inte köttskatt skulle vara bra. Idén låter bra men eftersom vi i sådana fall bara skulle kunna ha skatt på svenskt kött skulle det bara leda till att folk köper utländskt istället. Fortfarande döda djur, men förmodligen djur som haft det, om det nu går att mäta, ännu värre...

Köttskatt på ALLT kött, det hade varit en dröm.

2013-02-14 @ 21:16:38
Hemsida: http://higgsr.tumblr.com/
Mikaela säger:

Läs varför köttskatt inte är bra ur ett djurskyddsligt perspektiv: http://www.dn.se/debatt/kottskatten-gynnar-plagsam-djuruppfodning

2013-02-14 @ 23:50:45
Moralfjant - ung & uppkäftig genushäxa säger:

Så jävla skevt! Varför i helvete är folk så rädda för att inte äta kött?

Jag skulle med glädje ställa upp bakom en lag som förbjöd köttätande. Bättre för allt och alla.

Svar: Jag med!
Laks

2013-02-15 @ 11:05:25
Hemsida: http://moralfjant.blogg.se/


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN