"It's a hens period!"

Eller typ flytningar kanske. Fräscht är det ju dock inte i varje fall. Speciellt när en tänker på hur vägen till det färdiga ägget i butiken ser ut. 

Kommentarer
sistergnu säger:

Ägglossning?

Svar: Jo kanske X)
Laks

2013-03-30 @ 21:17:39
Hemsida: http://sistergnu.blogspot.com/
emilia säger:

Inte särskilt aptitligt!
Har dock aldrig gillat att äta ägg.

2013-04-01 @ 14:08:27
Hemsida: http://svampkatten.blogg.se
Maja säger:

Haha skulle man kunna få din mejladress? Vill skicka en sak. :)

Svar: 747070w@gmail.com :) skicka på du
Laks

2013-04-02 @ 19:48:04
En som undrar säger:

Kan du berätta om hemligheterna bakom Ben & Jerrys?

Svar: Var det det här du menade? http://laks.webblogg.se/2012/september/det-finns-inga-lyckliga-slavar.html
Laks

2013-04-03 @ 10:55:42
filippa säger:

Om du hade egna hönor som du tar hand om själv och vet att dom har det bra, skulle du kunna äta ägg då?
jag har länge själv grunnat i den frågan och tänker jämt vad man ska göra med dom annars..då det blir väldigt många ägg, så vore interesant och höra vad du har att säga! :) annars jättebra blogg!

Svar: Hönor som folk skaffar antar jag kommer från kläckerier. Dessutom är ägghöns avlade på egenskaper som inte gynnar dem själva, så det är högst tveksamt om jag ens tycker att man ska avla vidare på dessa raser.
Om jag hade höns som verkligen fick bete sig naturligt och få allt dom behövde för att må bra, visst skulle man kunna ta det som "blir över". Det är bara det att höns får väl egentligen bara ägg en gång om året, och då inte speciellt många alls. Jag ser liksom ingen anledning till att gå igenom allt det med risk för djurförtryck bara för att en vill ha några ägg per år. Känns väldigt onödigt. Det är lättare att äta någonting annat bara.
Laks

2013-04-03 @ 21:51:34
Hemsida: http://ffilippa.webblogg.se
Matilda säger:

Min familj hade höns när jag var liten, både industrihöns och vanliga "raser". Jag minns inte så bra hur det gick till men jag vet att en av de små rashönsen gjorde ett eget rede under ett skjul där hon gömde sina ägg (hon var förövrigt väldigt intelligent).
Jag minns inte hur mycket ägg hönorna la eller om vi ens åt den (vi hade dem bara för att vi ville).
Nu till det roliga. Vi hade som sagt även industrihöns, vilka inte ska kunna bli dräktiga (detta är bortavlat på något sätt), utan de ska bara lägga obefruktade ägg. Vi hade även en tupp bland hönsen.
Helt plötsligt började en av industrihönsen ruva sina ägg och en dag kläcktes det små kycklingar. Naturen vs. människan 1-0. Tyvärr dog kycklingarna så klart eftersom de måste ha en massa mediciner och vacciner då de är så sönderavlade.

I övrigt håller jag med dig angående att ha höns. Förstår inte varför man ska avla på djur egentligen, bättre att ta hand om de som redan finns. Och är man redan vegan vet man ju att man klarar sig utan ägg. Ägg är äckligt. Usch.

2013-04-04 @ 14:35:50
Anonym säger:

Ägg får hönor mer en en gång per år, kan ju vara bra att veta. Industrihönor lägger mer ägg än andra raser som inte avlats för att kläcka så mycket ägg. Hönor värper ägg oavsett om det går med tupp eller inte, industrihönor kan få kycklingar precis som alla andra hönor. Dock så brukar de inte ha samma starka instinkt som andra raser. Men kan för den sakens skull vara toppenmammor de också, kycklingarna behöver inte ha nå mediciner eller vaccin precis som alla andra kycklingar. Deras instinkter är olika för olika individer inom olika raser, vilket är ganska självklart. Väldigt många som har höns har inte gamla industrihönor utan någon av alla de andra underbara raser som finns även om industridamerna är härliga de med. Kanske kan vara en ide' att ta reda lite mer på om människor som har höns hemmavid och hur det funkar istället för att anta eller förutsätta saker?!

2013-04-05 @ 10:54:57
Matilda säger:

Sorry, fel av mig. Menade att de inte är lika benägna att ruva äggen!

2013-04-05 @ 16:54:22


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN