Demonstration

Ni missar väl inte demonstrationen utanför AFL (Solna i Stockholm) imorgon?
 
>Facebooksidan<
 
 
"Djurförsökaren Urban Höglund, som tidigare var VD för Visionar Preclinics i Uppsala som under 2011 gick i konkurs med stora skulder, har nu startat företaget Adlego biomedical AB. Han har skickat in en ansökan till den djurförsöketiska nämnden om att få utnyttja 30 apor på Astrid Fagreus Laboratorium vid Karolinska Institutet i Solna för ett plågsamt djurförsök.

Under två veckors tid vill han droppa en ny substans i apornas ögon upp till fyra gånger om dagen. När  droppningarna är klara så tas blod från dem, 8 ml/kg. Under denna period studeras ögonen varannan till var tredje dag och man mäter ögats tryck och hornhinnans tjocklek. För att uppnå tillräckligt höga koncentrationer i ögat så kan substansen också behöva sprutas in i glaskroppen på ögat med en injektion. 

Aporna kommer under försöket leva i små burar. Dessvärre har Adlegos plågsamma ögonförsök på apor vid Astrid Fagreus Laboratorium (Karolinska Institutet) blivit godkänt av den etiska nämnden. 30 nya apor kommer att köpas in och hållas i burar."

Kommentarer
radikalgnu säger:

Var du på Vegoforum? Såg dig inte.

Svar: Kunde inte komma dit, hade annat att göra tyvärr :/ Var det roligt? Hade gärna lyssnat på lite föreläsningar!
Laks

2013-05-25 @ 23:02:41
Hemsida: http://radikalgnu.blogspot.com/
Nej säger:

Nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej

2013-05-26 @ 08:24:37
Linnea säger:

Azzå varför????? Varför behandlar man inte djur som människor dom är ju lika mycket värda. Jag har alltid älskat djur och varje gång jag försöker att förklara något för min närmsta kompis protesterar hon och säger alltid ``hon kanske bara ljuger på sin blogg, man ska inte tro på allt'' sa hon om dig. Jag har följt din blogg rätt länge nu och älskar den verkligen. Jag har slutat dricka mjölk hemma och i skolan och äter bara vegetariskt i skolan nu.

Djurfösök är nog en av dem värsta sakerna jag vet. Jag förstod inte helt vad du menade med deras ögon men det lilla jag förstod var inte speciellt kul. Om du vill kan du få svara och ge en till förklaring!

Kram Linnéa

Svar: Det är väldigt naturligt att folk blir rädda och bortförklarar djurrättsargument med "men det är inte sååå illa" eller "det är inte sant" osv. Folk vill inte tro på all den fakta som finns, de väljer hellre att tro på den idylliska bild som de vinstdrivande företagen målar upp eftersom tillvaron blir lättare så. Frågan en alltid kan ställa sig själv när en ska välja att "tro" på någon av två parter, är att fundera över ifall någon (eller kanske båda) av parterna VILL TJÄNA PENGAR. För är det pengar inblandat då är inte direkt sanning och etik saker som prioriteras.
Laks

2013-05-26 @ 18:20:04
Kakan | Krumelur-MurmelDjur säger:

Men usch och fy och HELVETES JÄVLAR SKIT människor!!!
=(( Inte för att det gör någon skillnad, men varför göra dessa tester, vad är det dom försöker få fram?

Svar: Någonting meningslöst antagligen, som när dem syr igen ögonlock på kattungar eller hugger av hälsenorna på råttor. Onödigt som satan.
Laks

2013-05-27 @ 09:26:41
Hemsida: http://minaallajag.wordpress.com
Kakan | Krumelur-MurmelDjur säger:

Ja jo förmodligen. Men hade varit intressant att veta syftet. Inte för att rättfärdiga. Givetvis.

Svar: Vet faktiskt inte :/
Laks

2013-05-28 @ 06:52:06
Hemsida: http://minaallajag.wordpress.com
Andrea säger:

Mår illa... :(

2013-05-29 @ 11:39:59
Hemsida: http://andreadolores.blogspot.com
Anonym säger:

Vad tycker du om PETA? Jag gillar inte PETA för de får folk att tro att veganer är idiotiska osv. Jag hatar ärligt talat PETA.

Svar: Jag tycker att det är dåligt att dem ibland använder sig av sexism för att lyfta fram frågor om djurrätt.
Laks

2013-05-30 @ 09:50:59
Anonym säger:

Vad är det för fel med det? Djurförsök behövs ju! :)

Svar: Bra! Ställer du upp?
Laks

2013-06-02 @ 12:39:12


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN