Du har väl inte missat Djurrättsalliansens senaste kampanj? 
Titta på facebook-sidan för att läsa om kampanjen.

Kommentarer
Mikaela säger:

Nej då, och det är nu som alla säger "Usch och fy, men alla kalkoner behandlas inte såhär!", "Detta är anledningen till att jag inte köper *kalkon*kött", "Tack och lov så är jag (lacto-ovo-pesco-demi)vegetarian!", "Har ni inget bättre för er?", "Jag äter bara kött från lyckliga djur!" osv.
Sådana här kampanjer menar att det är *behandlingen* av djuren som är problemet, inte själva utnyttjandet av dem.
Det *bästa* som den här kampanjen kan leda till är att folk upphör (kanske till och med tillfälligt) med sin kalkonköttskonsumtion.

Svar: Jo jag håller med. Men det underbara med DRA:s kampanjer är att dem verkligen visar på hur ILLA det verkligen är, för folk tror ju inte det. Och för folk som redan är inne på att djur är ägodelar och är till för människan är det en bra ingångsport. Att först och främst få se hur illa det är, och sedan kanske börja inse att det kanske inte är helt rätt med slaveri..
Laks

2013-05-04 @ 13:24:09
Maja säger:

Det här med arla.

Kanske när jag gick i 1an, 2an besökte vi en arlagård med skolan. Tror du vi fick se korna? Nej. De var inne någonstans och vi fick då absolut inte se de men inte veta varför. Jag tyckte det var väldigt konstigt och efter började jag grubbla på det. Vad fick vi göra? Vi fick se bondens traktorer och äta yoghurt. Jag fick inte i mig yoghurten och det var inte en chans att jag tog med arlaglaset hem.

Lite senare besökte jag och min mamma en arlagård på kosläpp (tvingad dit). Det var lång bilkö till gården och väl framme stod det massor av tanter i kö för att köpa korv. Det var kanske 200-300 människor där. Sedan kosläppet, det fanns bara en hage vad jag kunde se. 200-300 människor trängde sig runt hagen. Man kan enkelt räkna ut att gräset där skulle räcka högst en vecka och sedan skulle de väl in igen (jag är fåraherde så jag har lite koll, våra djur får vara ute året om). Korna såg dessutom inte det minsta friska ut och vid den tiden på året skall korna nyligen ha fått kalvar, men tror du det fanns några? Nej. Tror du korna såg lyckliga ut? Nej.

Jag tycker det är väldigt väldigt konstigt.

Svar: Usch för Arlas hjärntvätt att små barn..
Laks

2013-05-05 @ 12:21:28
Olof säger:

men jag orkar inte! det är bara kalkoner liksom

2013-05-05 @ 14:02:44
bibi säger:

För djävligt...stackars alla djur blir utnyttjade hela tiden...jag älskar djur och blir så ledsen se detta när kommer det att förändras? Aldrig så länge människor finns förmodligen. Egoistisk varelse,,,roffar åt sig allt tror den kan göra allt...stackars alla djur..

2013-05-07 @ 14:33:57


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN