Amelia, du dödar oss långsamt

 
Min kära moder sa till mig häromdagen att hon skulle sluta prenumera på Amelia. ÄNTGLIGEN tänkte jag. Det är en jävla skittidning som riktar sig till 40-50-åriga kvinnor men ändå av någon outgrundlig anledning alltid använder sig av modeller i 25-års åldern. Varje omslag på varenda nummer - samma jävla skit. Hur du får platt mage, hur du tränar bort fett, hur du ser mindre tjock ut i rätt slags baddräkt. Och det som gör mig mest arg är att Amelia Adamo på något vis verkar tro att hon och hennes tidning HJÄLPER kvinnor. Och visst, det finns något arbete mot fattigdom i något land i Asien och kanske någon enstaka artikel som faktiskt uppmuntrar läsarna att ta plats och vara nöjda med sig själva. MEN. Alla de där gå-ner-i-vikt-sidorna förstör allt det andra. Det går liksom en bra sida på 20 dåliga och det håller inte. Den här tidningen är lika värdelös som alla andra. Om inte värre.
 
Amelia, du dödar oss långsamt. Det är såna här tidningar som bevarar och spär på skönthetsidealen och träningshetsen och må-dåligt-över-dig-själv-kulturen. 
 
Äh, vände sig inte den här tidningen till kvinnor som i princip nästan nått klimakteriet? Varför är det då 25-åringar som används som modeller?

Kommentarer
radikalgnu säger:

Kom att tänka på: http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/16827845/429/normal/c791be43de477/zelda+23+maj.jpg

2013-09-04 @ 14:25:18
Hemsida: http://radikalgnu.blogspot.com/
Anna säger:

Klockrent inlägg. Punkt.

Svar: Tack! :)
Laks

2013-09-10 @ 21:58:13
Hemsida: http://www.sugarrush.devote.se


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN