Minimalistisk garderob

Nyligen rensade jag min garderob. Där samlas det rätt mycket oanvända tröjor och byxor, som jag tänker att jag kanske kommer använda någon dag (vilket för mig betyder aldrig). Jag gick igenom lådorna en i taget, sorterade upp det i "definitvt göra mig av med", "kanske" och "spara". Förut räckte hängarna precis till alla mina tröjor, nu ser det istället ut så här:
 
 
Vad ska jag göra av alla galgar...?
 
Det jag är ute efter i rensning, specifikt när det handlar om kläder, är att bara favoriterna ska återstå. Varför ha 20 tröjor när det ändå bara är 5 av dem som jag faktiskt gillar? 
 
Jag använder inte jeans. Jag har försökt, men jag klarar inte av det. Ändå låg det två par jeans och ett par fula jeansleggings där som jag aldrig använde. Det enda som återstår nu är två par lång-, tre par sommar- och ett par mjukisbyxor. Förut använde jag ändå bara byxorna till vänster, nästan varenda dag. Trots att jag hade minst fyra andra i samma stil. Så dem har jag skänkt nu, och istället skaffat mig ett par nya (eller från stadsmissionen men men) som liknar de gamla så mycket som möjligt. 
 
 
Jag tror faktiskt att genom att eliminera onödiga objekt, så minskas valen i vardagen, vilket i sin tur minskar stressen. Att bara ha två par byxor att välja mellan gör det hela enklare. När alla oanvända kläder hänger där i garderoben varje dag väcks en slags känsla att jag borde använda dem, jag har ju trots allt köpt dem. Krav. Stress. Onödighet; varför köpte jag dem? Genom att minimera antal objekt i garderoben, i köksskåpet, på skrivbordet, i bokhyllan, tror jag att ens hem kan bli mer fridfullt och trivsamt.

Kommentarer


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN