Vad tänker ni göra när haven är tomma på liv år 2048?

 
 
Fiskeindustrin förstör havet. Fiskarna dödas, växterna rivs sönder av bottentrålarna och bifångsten dör på vägen upp till ytan och dumpas sen tillbaka i vattnet. Snart finns det inga djur mer i havet. Och allt det för att ni ville ha en jävla lax till middag, räkor till lunch, sill till julafton. 
 
Vad tänker ni göra när haven är tomma på liv år 2048? Öka produktionen ytterligare av kött och mjölk och ägg för att få i er ert animaliska protein, ert knark? Så ni även kan förgifta luften, höja vattennivåerna och förgöra Amazonas en gång för alla? Så inte bara haven är livlösa utan även skogarna, ängarna och bergen?

Och de förevigt glömda individerna i ett virrvarr av miljöprat om stigande hav och döende arter - fisken själv. Individerna, djuren som plågas så oerhört utan att bli mer än en siffra i statistiken. Djuren som betyder så lite för världen att de inte ens räknas i antal utan i ton. Ett djur som precis alla ser ner på och inte tycker är värd sitt eget liv. Fisken håller på att ta slut - som om det vore en vara som fanns där för vårt förfogande och inte ett livs levande djur som vill leva precis lika mycket som alla andra.
 
 
Det finns inget hållbart fiske, det finns inga hållbara förintelser, och det finns inga djurvänliga djurprodukter. 
 
Jag kommer för alltid skämmas över att vara människa. 

Kommentarer
Micki säger:

Så sant, men människor kommer nog alltid insistera att det går med hållbart fiske. Även de som representerar alla miljöorganisationer. De som verkligen borde säga till folk att fiskkött oavsett art och fångstsätt inte är hållbart. Men, det kan inte vara upp till dem att ändra på folk. Den egna människan måste själv ta ansvar över sina val, inte lägga för stort ansvar i organisationers eller politikers händer.
Dock, en hållbar förintelse är möjlig ur miljösynpunkt. Inte kanske med fiskar, men med smådjur som kan födas upp och dödas på ens egen bakgård. Det är möjligt, men så oetiskt det kan komma.
Skulle havens liv fullständigt dö ut, vilket kan bli om vi fortsätter i samma spår, så kommer livet på land se helt annorlunda ut. Planeten kan inte fortsätta fungera som den gör med livlösa hav.
Finns så stora skäl till varför vi borde värna om havet :) Men det behandlas verkligen som något obetydligt för vår egen överlevnad...

Svar: Ja verkligen, det är skrämmande. Känns som att det kommer ske en hel del miljöförändringar under min livstid :/
Laks

2015-10-17 @ 20:28:28
Fanny säger:

Hej, har du källor som stärker dina argument i den här texten? :) Jag vet att det du säger är sant, men ska använda innehållet och behöver källor :)

Svar: Jag minns faktiskt inte var jag tog faktan ifrån, jag gjorde nämligen ett helt skolarbete på detta ämne för nåt år sedan. Sök på "utfiske 2048" så lär det komma upp en hel del fakta på ämnet!
Laks

2016-10-23 @ 20:56:52


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN