Hyckleri

Jag är så jävla trött på allt snack om hur folk vill göra världen en bättre plats. Inte för att viljan att förändra är dålig utan för att den passifierar människor till att tro att TYCKA RÄCKER. Dem pratar och pratar och pratar, sen pratar dem lite till. Men aldrig gör dem någonting. För nej, man kan inte göra så mycket om de orättvisorna som nämns eftersom de alltid nämner saker som händer i andra världsdelar. Aktivismen som blir av är att skicka pengar till Röda Korset men aldrig mer än så. 
 
Folk är allmänt intresserade när det kommer till feminism och anti-rasism, men de glömmer att granska sig själva kritiskt och upptäcka det största hyckleriet av dem alla - specieismen. De äter dagligen djurprodukter och stöttar därmed aktivt våld, mord och förtryck. De fortsätter prata om hur synd de är om alla människor dem inte kan hjälpa och hur dem är så godhjärtade att dem minsann skulle vilja erbjuda boende för flyktingarna som kommer. Men de fortsätter äta djur. De fortsätter förtrycka dem, eftersom dem inte inser att det där godhjärtade sättet att leva livet på inte är möjligt om man inte frånsäger sig ALLT förtryck och blir vegan.
 
Sluta prata om att göra världen bättre och GÖR DET ISTÄLLET. Det går inte att förbanna eländet i världen med ena handen och med andra handen bruka våld och mord och död. Veganism är aktivismen där du slutar oja dig över hemska saker och faktiskt börjar göra något åt det.
 
 
 
 

Kommentarer
Mo säger:

Djurs lidande i industrin är "osynlig". Reklambilden ser väldigt idyllisk ut, och människor vill inte tro ont om "sin granne". Var och en måste informera sig själv! Och alla kan gå en liten bit i taget för att förändra. Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite.

Svar: Helt sant!
Laks

2015-09-18 @ 09:31:02
Syntkatten säger:

Hell yeah. Sett Cowspieracy än? http://semiforbannad.blogg.se/2015/september/cowspiracy.html Dn finns på Netflix. Säkert att stream:a någon annanstans också!

Svar: Nej jag har inte det (vet inte om jag vågar!). Men ska ge den ett försök :) Tack för tipset!
Laks

2015-09-20 @ 15:37:56
Hemsida: http://semiforbannad.blogg.se


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN