Några ord om minimalism

Oj vad det var länge sedan jag skrev någonting här. Jag tröttnade väl helt enkelt. Men på senaste tiden har jag blivit väldigt inne i minimalism (igen) och läser på mycket om det. Kändes som att jag behöver säga några ord om hur jag känner, för hur konstigt det än kan låta så rör ägande av prylar upp känslor, både bra och dåliga.
 
Vi börjar för länge sen, när jag var barn. Jag minns hur jag fick födelsedagskort varje år från mina farföräldrar som jag behöll i en låda i mitt rum tills jag var 16, för jag trodde att om jag slängde dom så skulle jag vara elak mot dom som gett mig korten. Jag kommer ihåg att jag hade massor av leksaker jag köpt, älskat men efter nåt år tröttnat på och aldrig använde längre, men ändå behöll. År ut och år in. Varför? För att jag trodde att jag var elak mot leksakerna om jag gjorde mig av med dom. Jag fick skuldkänslor av att ens tänka tanken att göra mig av med saker, dom hade en sådan kraft över mig. Jag ägde inte mina prylar, mina prylar ÄGDE MIG.
 
Så här höll det på. Tills någon gång i tonåren då jag insåg att mitt lilla sovrum på 8 kvadratmeter till största delen bestod av hyllor fullpackade med lådor som i sin tur var fullpackade med alla dom där leksakerna och födelsedagskorten jag egentligen inte ville ha. Fast det förstod jag ju inte då. Det började väl med att jag testade att slänga ETT kort, märkte att - ja, ingenting hände ju faktiskt. Sen ökade slängandet. Sen flyttade min familj dessutom och jag fick faktiskt ett större rum men helt plötsligt ville jag istället ha mer yta och låga möbler som inte tog upp så mycket utrymme.
 
När jag blev 19 var det enda jag kunde tänka på att få flytta hemifrån, så jag kunde slippa mina föräldrars hemska vanor med att ha massor av onödiga saker överallt i lägenheten (förlåt mamma och pappa, ni är fina människor ändå). Och när jag till slut flyttade till en egen etta ett år senare kunde drömmarna förverkligas. Jag fick slänga hur mycket jag ville!
 
(Förlåt för sunkiga bilder, men jag äger ingen kamera förutom den som finns i min mobil:)
 
Jag rensade mitt tv-skåp för några dagar sedan och kom fram till att filmer - det är min svaga punkt. Där samlar jag på mig som en äkta hoarder. Men något var ju tvunget att göras åt det, så jag sorterade bort mer än hälften. Nu har jag en helt fri hylla (*ryser av välbehag*), vad ska jag göra med den? Kanske en plats att förvara datorn och pluggblock när jag inte använder dom?
 
 
Färgsorterad garderob med (nästan) bra favoritplagg. Ska bli lite rensning här också. Simpelt som alltid - byxor i lådan till vänster som knappt syns och långa strumpor i den högra. Brukade ha omaka strumpor, i alla möjliga storlekar, färger, mönster osv. Märkte en dag att jag alltid trivdes bäst i dom vita, till slut slängde jag alla som omaka och köpte bara vita. (Strumporna framtill är sommarstrumpor, byter vid säsongsskifte hehe. Och för dom som undrar vad de konstiga sakerna till vänster är kan jag berätta att det är tygtrosskydd och menskopp. Helt återanvändningsbara menskydd!) 
 
 
Simple simple. Fyra lådor, lite olika innehåll. Träningskläder, vinterunderställ, värmekudde, träningssaker (skor/innebandybollar/hänglås till bad osv). 
 
Älskar att prata minimalism. Om det fortfarande är någon som läser så kan jag berätta att ni lär få se mer om detta snart! Hej hej för denna gång :)
 

Kommentarer
larsmauritz säger:

Vad skönt att slänga onödiga saker! Att avgöra vad som är "bra-ha-grejor" och onödigt är grejen. Jag behåller gärna verktyg och hjälpmedel som kan komma till användning då och då, men det är svårt att veta vad som kan komma till användning "in the future".

2016-09-18 @ 10:21:14


Vill du lämna en kommentar?Namn:
Kom ihåg mig?

Mail: (publiceras ej)

Hemsida:

Vad vill du säga?

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN