I Sverige är allt så underbart

"Och ja visst finns det hemska slakhus och länder där de behandlas som skit. Jag har aldrig sagt att det är rätt. I Sverige beandlas de oftast bra. Vi har bra djurskyddslagar och kor kan inte bara dödas av vem som helst hursomhelst. Man för absolut inte tortera dem heller. Det kallas djurplågeri och är olagligt."

Citat från denna diskussion

Att folk på allvar tror att Sverige har lagar som skyddar ickemänskliga djur gör mig ledsen. Gång på gång får vi bevisat för oss hur lite djurens liv betyder i samhället - ingenting alls. I teorin finns det skyddande lagar som säger att djur ska ha rätt att bete sig naturligt, men i praktiken ser det helt annorlunda ut. Minkfarmarna? Grisuppfödningarna? Kalvarna som föds i mjölkindustrin? Om lagen följdes skulle det inte vara ekonomiskt möjligt att ha minkfarmarna kvar. Kanske samma sak med kossor och grisar också.

Det är lätt för icke-insatta människor att avfärda sitt etiska ansvar genom att påstå att det händer "där borta". I Kina flår dem katter levande och i USA behandlar dem djuren riktigt illa. Men i Sverige? Nej, här bor alla djur i hagar utomhus, där solen alltid skiner och där gräset alltid är grönt. Djuren behöver inte ens slaktas eftersom de smärtfritt somnar in och självdör på sina halmbäddar. För i Sverige är allt så underbart, här lider inga djur och här förtrycks ingen.

Men de 80 miljoner som varje år dödas i vårt land är nog av en annan åsikt.
 

Trackback

<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN