Djurens Parti och F!

Jag röstade på det nya partiet Djurens Parti. Innan kände jag mig fruktansvärt kluven ärligt talat, hade inte valt parti förrän precis innan jag lämnade hemmet för att gå och rösta. I skrivande stund har de 8680 röster från svenska folket, vilket ändå är en hel del (går att se HÄR). 
 
Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet var andra tänkbara alternativ. Men jag känner mig kluven inför F! av den anledningen att de knappt har något djurrättsligt perspektiv överhuvudtaget. Visst, lite djurrskyddssnack här och där kanske men ingen grundläggande tanke att feminism bygger på samma idéer som veganism fast att det handlar om andra individer. Älskar partiet på alla sätt och vis men varför, oh varför, kan de inte bara ha samma tankebanor kring speciesism som sexism? Kommer möjligen rösta rosa i riksdagsvalet i höst OM de levererar. Men samtidigt vill jag stödja Djurens Parti som är det helhjärtade djurrättspartiet.
 
Hur tänkte du i valet? Stödja det lilla partiet med rätt värderingar eller det lite större partiet som har större möjlighet att påverka samhället inom den närmsta tiden (och dessutom kan tänkas vara en utdrivande kraft av den rasistiska anda som kostant verkar föröka sig i samhället)? 


<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN