I am Jazz

 
Det är inte så ofta jag hittar riktigt bra dokumentärer, men den här snubblade jag in på av en slump en sen kväll när jag hängde på youtube. Den handlar om Jazz, en 11-årig flicka i USA som är transsexuell. Det är otroligt befriande att få se en historia om en transperson som har fått stöd av hela sin familj, som är säker i sig själv och vad hon vill och som dessutom kan föra sin egen talan på ett så självklart sätt trots att hon bara är elva år gammal(!).
 
Jag ska medge att jag grät en del för att det var så fint... Titta på denna, den är superbra! 

Sluta gnäll jävla köttisar!

"Varför äter du veganska köttbullar?
Varför måste ni veganer alltid härma köttversioner?
Varför kan ni inte hitta på något eget?"
 
- Random köttätande idiot
 
Jo, för att jag gillar köttbullar. Men jag gillar det inte så mycket så att jag är beredd att döda för det (vilket många verkar vara, läskigt nog). Men som tur är finns ju veganska köttbullar/korvar/schnitzlar/biffar osv osv! Underbart va?
 
Att tycka att det är "fusk" av veganer att konsumera veganiserade versioner av traditionella kötträtter är ungefär samma sak som att tycka att det är "fusk" att folk kör runt i elbilar. Eller etanolbilar. "Hallå? Varför ska ni köra bil om den inte går på bensin?" Kanske för att det helt enkelt finns en annan, nyare, modernare och smartare lösning. Sluta gnäll jävla köttisar!

Jobba lite - lev mycket

En sak med minimalismen som jag verkligen försökt ta till mig är det här med att jobba mindre. När jag började läsa på om ideologin och insåg jag att minimalismen inte bara berörde materiella ting, utan även tid. Ett mål jag har, eller en livsidé kanske man kan kalla det, är att jobba lite, spara lite, och leva mycket. Inte jobba mycket, spara mycket och leva lite som det känns som att samhället förespråkar. Heltid. Stort hus. Massor av dyra prylar. 
 
Hela idén med att jobba heltid är för mig skrämmande. 8-17 fem dagar i veckan? Men när ska man hinna leva? Öööö, aldrig. Tydligen. Man ska jobba så mycket för att man ska ha råd att köpa en ny tv som är lite, lite tunnare än den gamla. 
 
Alla får välja precis hur dem vill leva själva. Men ibland skadar det inte med lite ifrågasättande av denna jobb-hets. NEJ - DU MÅSTE INTE JOBBA HELA TIDEN! På mitt jobb jag har nu (med väldigt average-lön, säker lite under dessutom) kan jag överleva på att arbeta mellan 10-13 stycken 6-timmars pass i månaden. Ganska sjysst tycker jag. Men om jag skaffar en större lägenhet, bil, ny elektronik, då skulle jag behöva jobba betydligt mer. Så jag skiter i det. För det är inte värt det någonstans.
 
13 av 30 dagar är 43 %. Det är i alla fall mindre än hälften. Om jag skulle vara tvungen att jobba fler dagar än jag var ledig skulle jag på allvar börja fundera på varför jag ens skulle fortsätta leva.
 
(Och nej det handlar inte om att jag hatar mitt jobb, jag trivs där men jag vill helt enkelt bara inte att mitt liv ska handla om att arbeta.)

Jävla sommarhelvete

Men snälla jävla värme, kan du bara dra åt helvete? Det har varit underbart väder i flera veckor, 16 grader och regn så man kan tänka och må bra, och nu kommer du ditt jävla svin och ska förstöra min tillvaro. Hösten kunde inte vara mer efterlängtad.


<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN