You don't respect sluts? Then you don't respect women 
Laci Green är ju bara för jävla underbar. Killar blir hingstar/players/kungar om dem ligger med många, tjejer blir madrasser/horor/slampor. "Vill du att din kropp ska vara en exklusiv klubb eller en billig nöjespark där folk får komma och gå hur dem vill?" Jag skulle nog helst vilja att min kropp var en kropp bara och att jag gjorde precis det jag kände för att göra med den. Vill du ha sex med den där personen? Ha det (om personen vill det givetvis)! 
 
Antingen så är det slutshaming eller så är det oskuldsshaming. Alla som inte har "lagom" mycket sex är utanför på något vis - vilket är jävligt onödigt. Du har ingen skyldighet att stå till svars för din sexualitet eller icke-sexualitet. Vissa vill vara med många, andra med bara en partner och vissa med ingen alls.

iamamiwhoami


Varför äter vi kött?

Det finns två möjliga anledningar till varför samhället ser ut som det gör. Första sättet är att tillräckligt många tycker en sak, och därför blir det så. Majoritet liksom. Det andra sättet är att det bara alltid har varit så. Tradition. Vana. Lathet att förändra sig. 
 
Och köttätande hör definitivt till den andra gruppen. Eller hur?
 
Vi äter kött för att vi alltid har gjort det. Inte för att det är etiskt, nyttigt, miljövänligt eller ekonomiskt överlägset. Tvärtom. Det är inte någon av dem sakerna faktiskt.
 
Idag är det en stor demonstration i Kärrtorp söder om Stockholm mot nazism och rasism. Att det finns en så stor uppsluten grupp kring detta är helt underbart, jag har hört att det kommer komma över 10 000 människor. Låt oss hoppas att alla dessa kommer (jag ska i alla fall det). Jag tänkter att detta hör till den andra sortens vana - att vi accepterar och respekterar varandra oavsett hudfärg och etnicitet (eller, dem flesta av oss i alla fall...). Vi gör det för att majoriteten tycker så. Det har inte alltid varit så här.
 
Jag hoppas att djurrätt blir en lika stor självklarhet en dag, att det ordnas demonstrationer där över 10 000 pers samlas på torg för att stå upp för en för dem självklarhet. 

Seger mot Belle Shoes

Efter ett gäng demonstrationer i Stockholm mot kedjan Belle Shoes (som säljer pälsdetaljer på sina produkter) så har Djurrättsalliansen nu fått en av butiksägarna (samma person som för ett år sedan skrek åt oss att han skulle skära upp våra magar... hm...) att ge ett muntligt avtal att kedjan kommer att sluta med sin försäljning av päls till nästa säsong. Alla demonstrationer mot Belle Shoes är därmed inställda, men det återstår att se ifall ägaren håller sitt löfte... Men förhoppningsvis så är detta en seger! Bra jobbat alla aktivister som jobbat med detta!

Fat Shaming


"Du är feminism va?"

 
Stulen från underbara Moralfjant.

Samarbeta kanske?

Ibland när kvinnor bråkar med varandra känner jag lite som i Hungerspelen - Remember who the real enemy is (männen, eller kanske snarare patriarkatet hehehe...).
 
Samma sak gäller iofs när vegetarianer och veganer bråkar. "Men du äter ju mjölkprodukter!!! Ööööööh". Ja, och? Hen är ju mycket bättre än svinen som klafsar i sig BÅDE mjölk och ägg och kött. Samarbeta, kanske?

Bli aktivist i Djurrättsalliansen

Jag demonstrerar ju med Djurrättsalliansen Stockholm då och då och just nu är det mycket på G. Det har just påbörjats en massiv kampanj gentemot Belle Shoes (klädaffär som säljer rätt mycket päls). Dessutom har den nya Ett Liv Som Gris-filmen precis släppts och det kommer säkerligen komma många demos på det temat också. 
 
Om du bor i Stockholmsområdet och känner att du vill göra skillnad så tycker jag du borde pröva att demonstrera med oss! Kontakta mig (kommentera inlägget eller skicka till min mejl) så kan jag få in dig på mejlinglistan. Annars kan du gilla Djurrättsalliansen Stockholms facebooksida, där kommer det titt som tätt info om uppkommande demonstrationer. 
 
En demo för några veckor sedan på Medborgarplatsen. 
 

Djurrättsalliansen släpper ny undersökning 
Jag blir så jävla förbannad. Jag visste att den här skulle komma (duuh, jag är ju med i Djurrättsalliansen) och jag har sett allting från den gamla dokumentationen - men när jag såg klippen på nyheterna ikväll så kände jag bara för att gråta och skrika. Det sker ingen förändring. Folk är fortfarande dumma i huvudet. Folk är fortfarande själviska, ogenomtänkta och icke-ifrågasättande av normer. Kött är kött, kött är bra, nyttigt, nödvändigt.
 
Fy faan. Jag vill bara lägga mig ner och dö. Jag har sett det mesta på film men det var länge sen och jag har börjat vänja mig vid att bara vara vegan, gå på demonstrationer osv men aldrig riktigt tänka på HUR det egentligen ser ut för djuren. För jag orkar helt enkelt inte. Varför ska jag bära den bördan hela tiden? Varför kan inte fler inse? Måste likknaprarna vara så förbannad envisa och ovilliga till utveckling? Känns som att några få individer får bära allt ansvar. Och vi blir dessutom utstirrade och mobbade av samhället för att vi försöker göra skillnad och förgöra dagens Auschwitz. 
 
Suck.


<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN