Vem bryr sig?

En kanin som får giftiga kemikalier insprutat i ögat.
Ett marsvin som får svidande salva utkletad över kroppen.
En råtta som får en spruta och slutar andas.

Vem bryr sig? Dem bryr sig.


Räddad?

"Minkfarmaren Bengt Svensson i Skillingaryd har lyckats rädda en tredjedel av sina 18 000 minkar som släpptes ut natten till måndagen." Lantbrukets affärstidning

En mink som hade turen med sig och "räddades" undan plågeri.

TalkHar nu upptäckt denna otroligt grymma låten av Coldplay! Jag har lyssnar på den om och om igen, dag ut dag in.. Är den inte helt underbar?
 

Sanningen bakom orden

Köttbranschen är bra på att komma på ursäkter och försköna verkligheten. Kan vi försöka se sanningen bakom deras ord?
 

 
"Kycklingen går fritt i stallet på golv med halm eller spån."

Härligt. Men hur ofta städas det? En gång i månaden antagligen - när kycklingarna skickas till slakt. Marken hinner nog täckas av avföring inom den tiden.
 

"Våra kycklingar föds upp inomhus med rigorösa regler som minimerar risker för att någon form av smitta ska komma in i stallarna."

Jaha, så det är därför dem måste vara inomhus hela sina liv! Det är ju bra att dem inte får en massa smittor utifrån - istället får dem bukvattusot för att deras kroppar är sönderavlade.
 

"Stor vikt läggs vid att djuren transporteras på ett bra sätt."

Nämen vad bra! Så de 140 000 kycklingar som dör och skadas i transporterna varje år, inga av dem är från era anläggningar? Då kanske era kycklingar kan känna sig trygga under färden. Men väl framme vid slakteriet måste ni ändå halshuggas tyvärr.
 
Citat hämtade från Kronfågels hemsida.

Visa upp djurens situation!

 
Igår satte jag upp lappar som jag beställt från Djurens Rätt. Tyckte att dessa småaffischer var väldigt talande, hoppas att många ser dem!
 
Vill du också sätta upp lappar och påverka på ett lätt sätt? Beställ material från Djurens Rätts hemsida - det är helt gratis! Ju fler som förstår hur djuren har, ju större chans är det att dem får det bättre i framtiden.

Omega 3

Som ni vet så är jag vegetarian, vilket gör att jag inte får i mig någon omega 3 som vanligtvis brukar komma från fisk. Men fick veta för ett tag sen att linfrön är rika på omega 3, så nu kör jag på det hela tiden! Jag brukar strö linfrön och lite havre över yoghurten, det är faktiskt gott!


Hästar = underhållning?

 
- Båda frambenen bröts under ett lopp på den 3-åriga Belle Epoque. Hon avlivades p.g.a. skadan.

- Den 3-åriga hästen
Conrads Eskil föll ihop och dog en bit efter målgången. Antagligen kvävdes han eller så brast något invärtes.

- Livi Davids, 4 år gammal, fick en så fruktansvärd smärta efter ett lopp att han avlivades.

Detta är bara några av exemplen på hästar som tvingats ge sina liv för trav- och galoppsporten i Sverige. Bara under år 2010 har 9 hästar dött under tävlingar.


Vanliga konsekvenser för tävlingshästar är magsår, boxvandring som resultat av hög stress, och skadade framknän och rygg. För många tränare och ägare prioriteras pengarna, och det gör att hästen kanske inte får tillräckligt lång tid att återhämta sig efter t.ex. en sjukdomsperiod.

Sporten går ut på att få fram djurens instinkter och därmed få hästen att springa så fort som möjligt. I naturen skulle dessa instinkter bara komma fram när hästen får panik och måste fly för sitt liv. Alltså är det ingen rolig sysselsättning det handlar om, det är en ren överlevnads-instinkt.

Är det rätt att använda hästar inom tävlingar? Vad tycker du?

Coldplay

Jag har blivit helt förälskad i Coldplay! Dem har underbar musik (i alla fall de typ 10 låtar jag lyssnat på hittills..) Mina favoriter är:
 
 
God put a smile upon your face
In my place
Clocks
 

 
Tipsa mig gärna om någon bra musik som du gillar, jag älskar att "upptäcka" nya artister och band och är ständigt på jakt efter ny musik att lyssna på!
 
 

Design Against Fur 2010

Här ovanför ser du några av finalisterna i tävlingen Design Against Fur 2010. Röstningen började 1 oktober och håller på hela månaden ut.
 
Vilken affisch tilltalar dig mest? Betyder mest? Säger mest?
 
Gå in HÄR för att rösta på din favorit!

Halloween

Nu vill jag för ett ögonblick rikta era blickar till bloggens högra sida, där veckans fråga finns! Hur är det nu med Halloween? Är det bara en töntig tradition eller är det roligt? Vad tycker du?

Jag har ofta ganska svårt för att gilla högtider, speciellt julen som innebär en sådan hysteri.. Men nu har jag börjat se fram emot Hallowen och Allhelgona iår! Det ska faktiskt bli kul att spöka ut lägenheten lite grann, kolla på skräckfilm och skära ut pumpor. Det är dessutom väldigt mysigt att gå på kyrkogården på allhelgona kvällen, när alla tusen ljus är tända samtidigt..

Djursång

Artisten Magnus Beischer och bandet Hallå Luleå har tillsammans gjort låten "För att ni inte ser likadana ut". Den handlar om djurrätt, om hur vi behandlar djur. Texten var väldigt bra, inget fjams, bara rakt på sak. Och musiken var förvånansvärt bra, till och med jag (kräsen som jag är) tyckte att denna låten var ganska skön att lyssna på. 
        
Lyssna på låten HÄR!

Antingen eller?

"Jag skulle aldrig klara av att bli vegetarian. Jag måste få äta min biff och köttstycke, det går inte att ersätta den smaken." Så tycker många jag känner, och det är ju faktiskt sant. Men varför ska man vara antingen eller? Så om man gillar biff, kan man då inte äta vegetarisk mat någonsin?Sanningen är ju så att mycket av vårt kött går att byta ut till vegetariskt, och det smakar ändå likadant. T.ex. köttbullar, schnitzel och köttfärs - smakar exakt likadant. Däremot är det svårare att härma bacon eller en blodig biff.

Det som många inte verkar förstå är att man inte måste vara vegetarian för att kunna göra en skillnad. Varje gång man äter vegetariskt så har man ju gjort ett val att inte stödja köttbranschen. Om man vill vara med och hjälpa djuren kan man sluta köpa kött som lika gärna skulle kunna köpas vegetariskt. 

Du behöver inte vara antingen eller! Fler måste förstå att man kan anstränga sig litegrann - alla behöver inte bli aktivister och militanta veganer. För om alla gör lite, så kommer det tillsammans bli en stor förändring. Alla kan göra något åt problemet. På sitt eget sätt.


Rage Against The Machine

Förut lyssnade jag mycket på Rage Against The Machine, det är typ rock/hip hop med rap. Men sen tröttnade jag.. Men sen fick jag veta att Zack de la Rocha (sångaren) är vegetarian så har jag börjat lyssna igen! Haha, för mig är musiken lika viktigt som att personerna i bandet är bra förebilder. Och det är Zack de la Rocha verkligen!

        

"Inside me, I think that an animal goes through a lot of pain in the whole cycle of death in the slaughterhouse; just living to be killed. That whole situation is really messed up for animals, growing up in those little cooped-up pens. I just don't think its worth eating that animal. I think animals should be free. There's so much other food out there that doesn't have to involve you in that cycle of pain and death."                        - Zack de la Rocha

Ensamma i universum?Inga hemska bilder, bara ett väldigt talande budskap! Filmen kommer från organisationen onekind.  

HumanKind. AnimalKind. OneKind.

Första snön

Stockholms förort, 22 oktober år 2010 klockan 08:54...

Usch, detta är inte bra tycker jag.. Väldigt tidigt också, eller hur? Är det någon mer än jag som har snö utanför sitt fönster idag?

I tidningen

Insändaren som jag skickade in blev dagens största! Jag var tvungen att köpa hem den riktiga tidningen, det är inte så ofta man hamnar i tidningen.. Inte jag i alla fall. Tack UNT för det!


Har du inte läst insändaren än? Gör det här!


Tröttna på sina djur?

Varje gång jag går in på blocket så söker jag alltid efter marsvin. Jag brukar gå in där både för att jag gillar att kolla på marsvin, men också för att se om det finns något ensamt litet djur som det verkligen är synd om som jag isåfall skulle adoptera. Det jag ser mest är först och främst dessa annonser som alltid går i samma visa:

"Hej! vi säljer våra två marsvin, dem är 6 månader gamla. Vi blev allergiska."

Eller varför inte den allra vanligaste:

"Min dotter har tröttnat på dem så nu måste vi sälja."

Usch säger jag bara. Hur kan man behandla djur så? Kollar man inte innan om man är allergisk mot päls eller hö liksom? Och dessutom skämma bort sina barn på det sättet.. Köpa två marsvin till sin unge, som några månader senare tröttnar - och då spelar det ingen roll att hennes tillfälliga leksak råkade vara ett levande djur. Nejnej, då säljer vi dem bara. Inget ansvar där inte.. Usch.


Dem här små klumparna tröttnar jag aldrig på!


Sagan om ringen!


Jag är helt fast i Sagan om ringen-filmerna.. igen! Ungefär en gång per år så får jag nån konstig attack och bara MÅSTE se alla filmerna om och om igen..
Jag blir så förälskad i dem häftiga miljöerna, och musiken är så bra! Allt är så proffsigt gjort också, man tvivlar aldrig på att inte allt skulle vara påriktigt.

Mina favoritkaraktärer:


Bonde kräver skadestånd

Djurrättsalliansen besökte 100 grisfarmar under två års tid. Deras syfte var att ta reda på hur svenska grisar har det egentligen - bakom den falska drömbilden som köttföretagen sänder ut.

Nu har en av de polisanmälda bönderna försökt kräva skadestånd från djurrättsalliansen. Anledningen till det är för att han påstår att aktivisterna som gick in i hans farm hade med sig smittor och gjorde hans grisar sjuka.

Här är lite bilder från hans gård som djurrättsalliansen har tagit:

Hans grisar är sjuka, ja. Men det har nog ingenting med djurrättsalliansen att göra...


Mörkt ute...


Idag var första dagen då jag kände att vintern verkligen var påväg. Jag vaknade vid åtta, och det var inte ens ljust i mitt rum.

Jag blir alltid lika ledsen när hösten kommer, varje år. För mig innebär vintern en slags klaustrofobi, man känner att man inte kan gå ut eftersom allt bara är mörkt. För det finns ingenting där ute.. Det är mörkret som är värst, kylan kan jag klara av ändå. Men detta ständiga mörker, dygnet runt känns det som, det gnager så ihärdigt på mitt psyke..

Tycker du också vintern är jobbig med allt mörker och kyla?

Ännu mera sminksmart!

Ännu ett kosmetiskt märke har tagit förnuftet till fånga och slutat testa på djur! Nu finns det ännu mer djurvänligt smink att välja mellan. Det är ett svenskt företag och alla deras produkter är ekologiska.  

Presenterar härmed, det djurvänliga märket Dharmazone:
Prövar veganskt

Idag bestämde jag mig för att pröva på att äta veganskt. Jag lagade därför en helt vegansk middag! Det blev en soppa som jag själv komponerade ihop. Purjolök, persilja och potatis - och en massa kryddor såklart! Med bröd på sidan blev detta väldigt gott. Det är inte så farligt att äta veganskt faktiskt!Sen testade jag också havredricka, vilket var en stor besvikelse tyvärr. Jag planerar att minska mitt mjölkdrickande och ersätta det med något annat istället, som helst ska smaka ganska likt. Får testa på soyamjölk sen istället och se om det är godare!


Oops!

Som ni har hört så kom min insändare med i UNT. Den texten hade jag jobbat med i timmar för att få den proffsig och korrekt.

Sen upptäckte jag idag att jag hade kommit med i fler tidningar.. Där jag inte hade jobbat så bra med texten.. Det blev några halvdana meningar om koldioxidutsläpp och djurplågeri, i en ganska arg ton. Jag fick bara massor av otrevliga kommentarer tillbaka. Inte så roligt.

Så tänk på om du ska skriva insändare om något du tycker är viktigt, skriv inte argt! För då blir folk bara sura.. Jag ska aldrig mer göra så..

//Lite ledsen Laks


Glada värphöns

När jag var på Gotland så hittade vi ett ställe där det var en oändligt stor hage för massvis med värphöns. Vi stannade till och nu har vi äggen hemma i kylen i Sthlm! Såhär borde alla hönor få leva.

     Min insändare!

Idag så finns min insändare att läsa på UNT:s hemsida, eller i själva tidningen såklart! Jag är helt överlyckligt, detta bevisar ju verkligen att om man verkligen vill göra skillnad så kan man!

Läs min artikel HÄR! Det verkar som att min insändare är "dagens", den syns direkt till sidan när man går in på debatt > insändare.. YEEES!!

Nu hinner jag inte skriva mer för jag ska åka in till centralen och köpa tidningen!


Äkta minkpäls eller?

Här kan du lyssna en minkfarmare som pratar om branschen lite. Han säger att man tjänar mycket som uppfödare. Rubriken på sidan lyder: Kör du fejk eller äkta vara? Jag har kommenterat, och tycker att du också ska göra det!  

Det här kommenterade jag:

Det är inte bara människans åsikter som räknas
"När en päls skapas, skickas till ryssland och säljs där som en kappa, då är det inte bara människor som är inblandade. Den som är mest inblandad är ju minken, eller hur? Därför är det inte bara människans åsikter som räknas i detta fall. Vi som "intelligenta" borde se till andras bästa, inte bara vårt eget. Visst, dem tjänar pengar, det kan ju farmaren tycka är bra. Men minken som sitter i en bur hela sitt liv utan att få springa, klättra, simma eller liknande har nog en annan åsikt. Men, minken kan ju inte prata. Betyder det att man ska strunta i hans behov då?"

Raukar

Lite härliga bilder från när jag var på Gotland förra veckan.
Såhär såg det ut när jag gick bland raukarna:
Demonstration

Imorgon klockan 12-14 hålls en demonstration utanför Japanska Ambassaden i Stockholm. Det är Djurens Rätt och Djurrättsalliansen som tillsammans håller i det. Syftet är att få slut på den delfinslakt som äger rum i Japan varje år. Massvis av delfiner fångas in, säljs till akvarier runt om i världen, men alla dem som blir över blir brutalt mördade och blir sedan till kött. Vill du veta mer så kan du se filmen "The Cove", där hela sanningen kring slakten avslöjas.


Paul McCartney


Many years ago, I was fishing, and as I was reeling in the poor fish, I realised, "I am killing him - all for the passing pleasure it brings me". And something inside me clicked. I realised as I watched him fight for breath, that his life was as important to him as mine is to me. 
                                                                         - Paul McCartney

Min insändare i tidningen!

Min insändare som jag visade upp här för ett tag sen kommer vara med iUppsala Nya Tidning! På torsdag, fredag eller lördag så kommer den publiceras, så håll koll! När den finns i tidningen så kan du hitta den på UNT:s hemsida också, tryckhär för att komma till insändar-delen. Där kommer den dyka upp inom kort!
                       
Det som jag döpte texten till var "Absurt att de som är svagast ska straffas". Men dem kanske ändrar rubriken, jag vet inte riktigt hur det blir. Men en sak är säker; det lönar sig i alla fall att skriva sina åsikter på internet!


Trendigt?

Trender och mode är något som jag inte riktigt förstår mig på. Hur fungerar det egentligen? Är det någon som säger att "nu ska alla ha stort hår, nu ska alla ha högklackat"? Vem bestämmer det?

När jag gick i nian förra året, då hade nästan alla tjejer svarta tights, svart kjol, svart tröja, brun eller svart skinnjacka över det och pumps på fötterna. Varför ville alla ha det? Egentligen, dem som tycker att det är väldigt snyggt kan ju ha det hela tiden, istället för att vänta tills det blir populärt. Är det så att dem upptäcker det först när det blir inne?

Jag kommer ihåg så väl att jag alltid störde mig på de människor som såg likadana ut. Vill dem inte vara speciella? Hur kul är det att bara vara en i mängden? Jag gjorde alltid precis tvärtemot vad alla andra gjorde. Alla hade långt, ljusbrunt hår - då klippte jag av hela håret och färgade mörkt. Jag har väl något behov av att vara speciell, jag mår inte bra av att vara en i mängden. Nu dock när jag har slutat skolan så har det tänket förändrats ganska mycket. Nu gör jag mer som jag känner, väljer det som är snyggt varesej det är inne eller inte.

Är trender till för att följas eller är dem bara löjliga? Hur tänker du?

Kolugn!

Här på Gotland har jag sett många kossor och tjurar, och jag som älskar dessa djur gick till en ko-hage för att se lite mer av dem härliga varelserna. Jag närmar mig långsamt och några kommer raskt fram av ren nyfikenhet. Jag blir totalt avslappnad av att stå där bredvid dem lugna djuren. Jag mår verkligen bra av att lämna stan och umgås med behagliga och långsamma djur och människor!


Förstår du mig?

  
Det blir inget glatt inlägg idag. Jag tänker bara på massa dåliga saker, så jag kommer faktiskt inte på något roligt. Jag hoppas att du som inte är djurrättsintresserad kan försöka förstå hur jag tänker. Och gärna kan du kommentera och berätta hur du tänker. För jag vill faktiskt veta.

Jag möter ofta människor som tycker att djurrätt är töntigt. Som att det vore någon slags propaganda som inte skulle stämma, eller att vi överdriver. Som om vi är en sekt som vill "frälsa" andra och få dem att bli likadana som oss. 

Men jag tror att ni som inte är vegetarianer, inte är insatta och inte vet om allt det hemska som vi vet, ni kan omöjligt förstå vad det handlar om. Jag känner dagligen en stor frustration över att jag har nästan hela samhället emot mig. Men jag försöker förgäves förstå hur ni tänker, det är så komplicerat för mig. Även fast jag för knappt ett år sedan var precis likadan.

Grejen kanske är att man inte tänker alls. Att man bara gör så som ens föräldrar lärde en. Och alla dessa människor som bara sätter händerna för öronen så fort någon försöker berätta sanningen, kommer antagligen inte förändra sig. Men förhoppningsvis så kommer nästa generation att förstå lite mer, och inte bara känna empati för dem som ser exakt likadan ut som dem själva. Förhoppningsvis.

 


Djurens värld


Snälla företagMitt Gotland


Imorron bitti åker jag till Gotland. Så härligt, älskar att vara där. Stora vetefält, fårhagar, tystnad.. Ja, kan det bli bättre?

Utsläppta minkar

"Alla minkar på Elgebo Pälsdjursgård utanför Skillingaryd släpptes ut under natten till måndagen. Uppskattningsvis är nu mellan 17 och 18 000 minkar lösa i Smålandsskogarna. Sveriges Pälsuppfödares Riksförbund beskriver händelsen som terrorism."

Jag tycker detta är både bra och dåligt. Att släppa ut minkar är kanske inte ett geni-drag sett från alla djurs perspektiv. Detta kommer inte att hjälpa på lång sikt, eftersom det drar ännu mer rädsla över ord som vegetarian & djurrätt. Vi som bryr oss om djurs rättigheter får det ännu svårare att bli tagna på allvar. Däremot för just dessa minkar var antagligen detta den lyckligaste dagen i deras liv, men jag tror inte att kriminella gärningar är lösningen på problemet på lång sikt.

"Från och med nu kommer uppfödningen att vara dygnetrunt-bevakad, både av hundar och vaktbolag. Minkarna har ett värde på åtta miljoner kronor och innebär en stor förlust för Bengt Svensson. Händelsen är polisanmäld som grov skadegörelse och djurplågeri."

Ursäkta, men djurplågeri!?!? Detta är helt sinnesjukt.. Så fort någon gubbe tjänar pengar på lidandet då blir det kriminella helt plötsligt lagligt. Men när människor försöker rädda djuren från en plågsam död då är det djurplågeri. Jävla konstiga lagar vi har i Sverige.

Alla citat är hämtade från en artikel jag hittade. Jag har också kommenterat, vilket jag tycker du också ska göra! Din åsikt kan vara viktigare än du tror. Klicka här för att komma dit.


Wicked GameHar blivit helt förälskad i låten Wicked Game enda sedan Harisa sjöng den på sin audition i idol. Jag får rysningar när hon sjunger för hon är så jävla bra! Vilken är din favorit-audition i Idol?

Äntligen Robinson!

På torsdag så drar Robinson igång igen! Detta är det enda programmet som jag slaviskt följer, det går helt enkelt inte att missa. Har alltid glömt bort dem första avsnitten de tidigare säsongerna, men den här gången så ska jag ha stenkoll från början till slut och inte missa ett enda program! Synd bara att jag har innebandy just då när det kommer sändas, men jag får väl spela in!

Robinson sänds på tv4 och går klockan 20.00 varje torsdag.


Insändare

Det här är en av insändarna jag skrivit. Just denna har jag fått svar på från en tidning, verkar som att de kanske kommer publicera den!


"Vi är nästan 7 miljarder människor på jorden idag, och de allra flesta äter kött. Jag är dock vegetarian och har varit det i några månader nu. De jag känner som fortfarnade äter kött reflekterar inte ens varför, inte heller vad det leder till i det långa loppet. Man lever helt enkelt så som ens föräldrar lärde en. 

Det finns många nackdelar med att äta kött. Jag kan faktiskt inte komma på en enda positiv sak med det. Många brukar försvara med argumentet "riktigt kött smakar mycket bättre". Men sanningen är den att vegetarisk mat oftast smakar likadant och kostar lika mycket. Jag kan förstå att det kan verka skrämmande, det tyckte jag också innan jag blev vegetarian. Men självklart kan ingen förändras över en natt, det tar lång tid att bestämma sig helt. Dessutom måste man inte bli vegetarian, man kan äta vegetariskt då och då bara - det gör en enorm skillnad i alla fall. Men det viktigaste just nu är att dra ner på köttkonsumtionen, då kommer inte djuren tvingas leva i massuppfödningar vilket kommer leda till att djuren mår bättre än i dagens industrier. Små gårdar med färre djur har mer tid för varje individ, så självklart blir skötseln bättre då.

Jag slutade äta kött när jag fick reda på hur djuren faktiskt hade det. Och jag är övertygad om ifall människor visste mer om hur köttindustrin ser ut, så skulle många fler bli vegetarianer. Jag tycker inte någon kan göra ett vettigt beslut utan att ha alla fakta framför sig, man måste veta vilken industri det är man egentligen stödjer.

Uppfödningar och slakt sker i tystnad och skymundan, folk vill helt enkelt inte veta för det är för obehagligt. Men för er som bryr er och vill veta så kan ni fortsätta läsa.

I Sverige föds kycklingarna upp i stora stallar, det är trångt och djuren kan knappt röra sig. Det städas bara en gång i månaden (då stallet töms och kycklingarna skickas till slakt), och detta leder till att all ammoniak fräter sönder djurens fjädrar utifrån och gör så att det svider i ögonen. Kycklingarna är framavlade att växa snabbt, snabbare än vad deras kroppar klarar av och många dör av hjärtstopp eller får smärtsamma missbildningar.

I Sverige föds grisar direkt på betonggolvet, och många är dödfödda eftersom våra grisar är framavlade till att föda onormalt stora kullar. De allra flesta grisarna i Sverige lever hela sina liv på några kvadratmeters betong inomhus. De får aldrig se solljuset och får heller aldrig böka i jorden. Detta leder till att många av djuren blir apatiska medans vissa andra ger sig på varandra eftersom dem blir psykiskt störda av missären. Många grisar biter av varandras svansar, som resultat av att dem inte har någon sysselsättning.

Ungefär hälften av allting som odlas i världen idag, går direkt till dessa djurfabriker för att göda upp djuren. Skogar skövlas för att det ska finnas mer plats att odla mat till djuren - som en dag ska bli mat till oss. Är det bara jag som ser en väldigt simpel lösning till detta problem? Alla landskap behöver självklart inte växa igen, vi har mjölkkossor och hästar som gärna vill springa utomhus. Sedan kan man ha grisar, getter och får i hagar för små köttproduktioner, eller som sällskapsdjur.

På lång sikt ser jag framför mig ett samhälle som är köttfritt, där alla äter svamprotein och det inte existerar samma djurförtryck som idag. För mig är det helt självklart att det en dag kommer lösa sig, men för att nå dit så måste man välja bort de saker som inte är positiva – för att miljön, djuren och våran hälsa ska få en chans att må bättre."


Vad tycker du? Tror du att detta kommer väcka tankar?


Mera Sverige!

Jag vill göra ett stort mellanrum mellan orden nationalist och rasist. Idag så verkar det som om man har en sverige-tröja på sig så är man emot alla andra kulturer i hela världen. Jag tror att man kan vara nationalist och dyrka sitt land utan att vilja ta kål på andra människor som inte tillhör samma kultur. Jag är stolt över Sverige ganska ofta, jag gillar mitt land och önskar att vårat nationaldagsfirande mer skulle likna norges. Lite mer vi-hör-ihop-och-är-ett-folk-anda skulle inte vara fel i dagens Sverige! Och då menar jag inte ett firande då bara ur-svenskarna med blåa ögon och blont hår ska vara med - alla som gillar Sverige ska ju vara med! 
 
          Tycker du det är viktigt att känna sig stolt över sitt land?


Framtiden

Allt är inte alltid skit hela tiden. Det är ett faktum att planeten är påväg mot en bättre framtid. Folk blir rikare och får en bättre levnadstandard runt om i världen. Detta gör så att fler människor slipper skaffa 10 ungar var, utan kan nöja sig med 1 eller 2. Det är helt underbar, ett riktigt framsteg tycker jag. Jag känner själv folk i Indien, ett land som är otroligt överbefolkat, och dem har bara 2 barn var. För några generationer sedan skaffade dem minst 5 barn i varje familj, oftast många fler. Över hela världen så vänder det sakta men säkert till det bättre, allt eftersom vi moderniseras.

Tänk på jordens befolkning som en familj. Det finns nu två föräldrar och fem barn i denna familj. Eftersom de har ganska många barn så har de inte den bästa ekonomin, men de klarar sig. Men av någon anledning så fortsätter föräldrarna att skaffa fler ungar. Det blir 6, 7, 8, 9 barn och nu finns det inte ens tillräckligt med pengar för att betala för maten till alla i familjen. En av barnen i huset som har tur får mycket mat, medans hennes syskon i rummet bredvid svälter ihjäl. Föräldrarna föder fler barn och några lever ett bra liv utan problem och de som svälter fortsätter att svälta. Så fungerar världen idag.

Jag är övetygad om att överbefolkningen är grunden till alla problem som existerar på denna planet. Utan överbefolkningen skulle maten lätt räcka till alla och därmed finns det ingen svält. Mindre människor leder till att mindre saker behöver tillverkas - mindre fabriker, miljön blir alltså bättre. Isen smälter inte uppe i norr och det blir inga översvämningar. Havstemperaturen höjs inte och alla fiskar kring korallreven kan leva kvar. Färre munnar att mätta, haven fiskas inte ur och massor av djur i havet som äter fisk kan överleva. Vi skulle inte behöva föda upp grisar och liknande i så stor skala och det skulle leda till att dem antagligen får det något bättre än vad de har idag. Mindre djur betyder att mindre kraft går åt - bättre miljö. På betesmarker och områden där djurfabriker ligger, där kan växa skog istället, luften blir bättre. Så kommer världen se ut när vi inte längre är överbefolkade.
 

Överdrivet?

Skulle det vara överdrivet att vilja hjälpa människor som har haft ett jobbigt liv? Folk som har tvingats prostituera sig, blivit torterade, fått se sina föräldrar mördas mitt framför ögonen på dem? Nej?

Varför skulle det då vara överdrivet att vilja hjälpa djur som lever sitt liv på ett betonggolv, aldrig får se solljuset och aldrig någonsin får chansen till ett normalt liv därför att dem endast ses som varor?


Ikea i Sims 2


Ska erkänna att jag är en Sims-nörd.. För några dagar sedan köpte jag ett nytt spel som heter Sims 2 Ikea. Det finns massor av Ikea möbler nu i mina hus jag bygger, och det är så himla kul att spela när man själv känner igen alla möbler. Dem ser verkligen exakt ut som i verkligheten!Vem känner inte igen grodan?


Hamnade på framsidan!


Det är så att jag kom med på blogg.se´s framsida igår! Jag blev så otroligt glad, äntligen får jag lite besökare! Det var riktigt roligt..

Som ni ser här så steg besökar-antalet upp till skyarna.. Jag brukar vanligtvis ha ungefär 10-15 besökare om dagen.. Helt plötsligt var det över 200!

Nu har mitt inlägg tagits borts från framsidan så får se om besökarantalet går ner till sitt normala igen eller om detta var Laks genombrott.. Hehe X)


<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN