Det finns ingenting aggressivare än en ifrågasatt jägare

 
 
 
 
Klicka för större bild.
 
Och juste - det finns ingenting dessa hjärndöda idioter jägare gillar mer än att prata om hur de varsamt förbereder kött inför en måltid också. Har han en affär med biffen? Han verkar förälskad. Och framförallt jävligt målmedveten med att provocera MIG.
 
Varit med om liknande diskussioner någon gång?

Lite tankar kring husdjur

 
Jag har tänkt mycket på det här med att ha husdjur. Som ni kanske redan vet så adopterar jag enbart djur som behöver ett nytt hem, sedan jag insåg att djuraffärer är en förtryckarindustri av hög rang.Och jag har ju skrivit en del om vad jag tycker om detta, men aldrig om vad som händer när djuren väl kommer hem till sin nya matte/husse.
 
Sanningen är att många verkar ha minimala burar, ger fel mat och tröttnar efter ett antal månader/år på sina djur. När jag var fem skaffade min familj sina första marsvin. En hona och en hane som vi skulle avla på (SUCK). De fick höhäck, saltsten, en egen hemmagjord bur som visserligen var av hyfsad storlek. Men sedan när ungarna kom var det alldeles för litet och dessutom fick inte marsvinen spendera alls mycket tid på golvet där de kunde upptäcka och ha kul.
 
När jag var 13 började jag vara mer och mer involverad i djuren, då adopterade vi vårt första marsvin från Mia Winge i Vallentuna (marsvinshjälpen). Först då fick vi lära oss att höhäck var skit och saltsten likaså. Efter det skaffade vi snart också en större bur på 140x70. Efter ytterligare ett par år kläckte jag idén om att ha en öppen bur, ställa ner hela skiten på golvet, såga ut en liten öppning och bygga en träram med dörr som placerades runtom hela den usprungliga buren. Det blev succé, marsvinen kunde gå in och ut hur dem ville och hade i teorin tillgång till hela lägenheten. I praktiken var de däremot för fega för att gå ut ur rummet, förutom när de vid enstaka tillfällen kom till köket för att tigga käk.
 
Dörren in till buren som står öppen hela dagarna.
 
Sedan tänker jag på alla husdjur som sitter i små, små burar helt utan stimulans. En hamster som kanske får komma ut och springa en timme om dagen, eller ens det. Vad jag har hört så är det faktiskt så de tas om hand av många. Min egen hamster är frisläppt i ett helt rum på 10 kvadrat från sekunden han vaknar tills han går och lägger sig. Och även då kan jag ibland känna att han borde få upptäcka mer - tänk då på de som inte får komma ut alls, hur jävla hemskt borde inte det vara?
 
Eddies tremånaders-projekt - att gräva sig igenom en fet pappkartong...
 
Vi människor beter oss som bekant helt fruktansvärt gentemot de djur vi äter, experimenterar på och klär oss i. Men är vi alltid så himla snälla mot husdjuren heller? I jämförelse blir ju hamstern som aldrig blir utsläppt behandlad som en kunglighet, men i jämförelse till... ja, jag vet inte - RÄTTVISA - är den där hamstern gravt misskött.

Det är mycket lättare att oroa sig för nagellack och bussar än att oroa sig för någonting som faktiskt spelar roll

 
 
 
 
 
 
 
"Du tänker så mycket på dåliga och hemska saker hela tiden! Du är ju så negativ!"
 
Har faktiskt varit med om att vissa människor gnällt på det viset när man pratar om djurrätt. Då kommer alltid den där ilskna Lotta fram som passa bättre i militärklädsel och snaggat hår. Jag vill bara svara ilsket:
 
Ja, och vet du varför? För att jag lever i den där konstiga världen som kallas VERKLIGHETEN. Medans du oroar dig för att nagellacket har fel ton eller att du missade bussen så mördas tusentals djur brutalt, värre än den värsta skräckfilmen du någonsin sett. Djur som får magarna uppslitna så att inälvorna rinner ut, får huden avdragen, får giftiga kemikalier insprutade i lungor och ögon. Och är man medveten om att sånt sker HELA TIDEN, då är det svårt att - när man berättar detta för andra - skratta och vara glad, och framförallt att låta bli att bli rosenrasande, rädd, känna hopplöshet och bli frustrerad på alla människor som inte fattar - som inte vill fatta. För det är mycket lättare att oroa sig för nagellack och bussar än att oroa sig för någonting som faktiskt spelar roll.

Varje köttätares dubbelmoral


Argument mot HEN

1. "Det betyder ju höna på engelska!"

2. "Ska feministjävlarna radera allas kön nu? Antingen är man en HAN eller så är man en HON!"

3. "Hen betyder höna på engelska... Vänta, har vi redan använt det argumentet?"
Förvirrande för somliga.

Som du märker så är motståndet ganska tunnt... Om motståndarna inte anser att det går att använda hen för att det på engelska betyder höna, bojkottar dessa personer också svenska ord som slut, barn, kiss och gift? Det blir ju så förvirrande annars! Folk kanske tror att man menar någonting helt annat!

För det mesta är man ju en HAN eller en HON. Men glöm inte det faktum att det finns folk som faktiskt inte VILL definiera sig som varken man eller kvinna. Ska dessa personer inte ha rätt till sin egen självuppfattning? Många verkar dessutom gravt ha missförstått hela idén med ordet. Hon och han ska inte försvinna, det ska bara finnas ännu ett alternativ. Vad är det som är så fruktansvärt provocerande med det?

Det största användningsområdet kommer bli när man inte är riktigt säker på om en person är en man eller kvinna. Om man pratar om bilföraren i bilen framför, en läkare eller lärare, ett djur - då har man faktiskt ingen aning om vilket kön personen har. Varför inte bara göra det jävligt simpelt och bara använda hen istället?

Och för sista gången kära anti-jämställdhetsmänniskor - era könsdelar kommer inte försvinna för att de som gillar ordet hen börjar använda det. Inte heller kommer världen börja brinna eller försvinna i tomma intet. Jag lovar.

Kycklingar som fötts upp på "bästa sätt"

Det skulle vara angenämt om Ola och Åsa på Röhls Gård kunde tänka sig att sluta delta i massmord. Det här är vad Kronfågel menar med kycklingar som är uppfödda på "bästa sätt":


Zytomierska = SUCK

Klicka på bilden för att se större. Bild snodd från Lady Dahmer.

Vadå laga mat? Är den trasig?

Idag gjorde jag min debut inom raw food. Det är någonting jag har velat pröva på ganska länge nu, både för att vara lite extra nyttig och vidga mina vyer när det kommer till matlagning. Jag kommer ihåg en fras som stod på ett flygblad om raw food som jag fick någonstans ifrån, det stod; "Vadå laga mat? Är den trasig?" Jag läste igenom det där flygbladet många gånger och bestämde mig sedan för att testa raw food när jag hade tid.

För er som inte vet så är raw food en diet. Det innebär att man inte värmer upp maten över 40 grader, detta för att näringen ska behållas och inte försvinna som det gör när man kokar/steker mat. Raw Food betyder helt enkelt rå mat. Nästan alltid är det veganskt, men vissa använder honung ibland eller kanske till och med andra animaliska produkter.

Så, vad ska man använda sig av om tillagad mat är förbjudet? Inget ris, ingen pasta, inga kokta potatisar. Det kändes konstigt när jag för första gången hörde talas om raw food. Det är i princip bara grönsaker som man hackar, skär i bitar, mosar eller på något annat sätt bereder.

Det jag lagade idag blev i alla fall gott. Kanske till och med väldigt gott. Jag hade inte så mycket ingredienser hemma men det blev ändå en hyfsad sallad. Jag använde mig av blomkål och rödbetor, som jag malde ner i en matberedare till små korn. Sedan la jag i tomater och valnötter, och på med lite olivolja (för som jag förstod det var olivolja raw?). Hade gärna haft i paprika och morot också men det var slut. Men jag ska pröva lite nya rätter de närmsta dagarna och utforska ännu mer inom raw food! Det verkar i alla fall vara väldigt spännande det här!

(Jag vet att det inte ser så där jättefräscht ut, men det var gott! Lite mycket rött kanske på bilden?)

Sommarlov


Jag har äntligen SOMMARLOV och ägnar första veckan åt att bara softa och göra roliga saker. Bloggar därför inte så mycket just nu! Kommer tillbaka om några dagar och fortsätter skriva!

Folket vill lägga ner pälsindustrin men det vill inte alliansenIdag hölls det en debatt och en viktig omröstning i riksdagen. Det handlade framförallt om pälsindustrins vara eller icke vara. Men förslaget om att minkarna skulle få bete sig naturligt röstades ned. Minkfarmarna kommer alltså finnas kvar, eftersom vi har en så jävla vidrig riksdag (i alla fall de 172 personerna som röstade nej) i vårt underutvecklade, djurförtryckande land.

Jag är arg som ni kanske märker. Hur i helvete kan man INTE rösta ja? Vad är argumenten för det egentligen? "Tre personer i Blekinge kanske blir ledsna för att deras tortyrverksamhet minkfarm måste läggas ned, och jag måste vara solidarisk mot dem!" Eller kanske "men om vi lägger på en liten etage-våning på den minimala bur som minkarna redan har då kommer det räcka och alla blir lyckliga! För det är lite väl extremt att lägga ner hela indusrin...".
 
Det bör tilläggas att Jens Holm gjorde en fantastisk insats. Jag tittade live på en del av sändningen och han ägde alla andra. De flesta hade inte ens några argument (eller argumentet kanske var "jag är från KD/M/C/FP/SD så jag är ju dum i huvudet och fattar därmed ingenting").
 
Just nu känner jag för att fixa ett stort plakat, åka in till stan och ställa mig utanför riksdagen och skrika tills dem idioterna röstar om - och röstar RÄTT.
 

Sök dig till en psykolog istället för att gå till systembolagetJag har ju berättat tidigare om vad jag känner inför alkohol och drickande. Men igår kväll väcktes mina tankar igen kring ämnet. Så här står det på IQ:s hemsida:

Alkohol är en naturlig del av livet för många. Men alkoholdrycker är inte som andra livsmedel. Om man dricker måttligt kan alkoholdryckerna berika livet, särskilt tillsammans med god mat och trevligt sällskap. För de allra flesta är alkohol helt enkelt något positivt.
 
Skulle de resonerat på samma sätt när de gällde kokain? Heroin? Hasch? Marijuana? Nej, jag tror inte det. Varför i helvete har just alkohol - den farliga dryck som bryter ner kroppen och förgiftar hjärnan - blivit socialt accepterad? Varför är det så jävla bra att dricka det? För att annars är man tråkig? Uptight? Feg?

Personligen väljer jag att inte dricka för att jag vill vara ett exempel för andra människor runtomkring mig. Jag vill visa att MAN BEHÖVER INTE DRICKA för att kunna leva ett normalt jävla liv. Men också för att den här idén och åsikten (som många faktiskt verkar ha) att alkohol måste vara inblandat för att någonting ska bli kul är urbota korkad. Om man inte klarar av att överleva sin vardag, om man inte kan skratta och känna mening med livet utan en drog - då borde man söka sig till en psykolog och inte till systembolaget.

Berätta gärna om din syn på alkohol, jag är nämligen väldigt nyfiken vad andra tycker och tänker om saken.

Hur man får folk att gå med på fruktansvärda sakerSom bekant så är Arla Company de jag hatar allra mest. Inte bara p.g.a. det de sysslar med (att tjäna pengar på föräldralöshet och psykisk och fysisk tortyr), utan även sättet de marknadsför detta på. Det är gröna ängar och kossor och kalvar och alla är glada. Så är ju inte verkligheten riktigt.

Hur går det egentligen till? Hur kan ett företag, en industri, få så mycket människor att gå med på helt fruktansvärda saker?

Först måste de få folk att VILJA konsumera det. Säga att det är nyttigt, att det är naturligt, att det är bra för dig. Sedan måste de få djuren att inte synas. För om någon ska må dåligt p.g.a. en industri kan det inte vara synligt för allmänheten, då blir det stark kritik. Istället bygger industrin upp en fantasi-bild över hur mjölken produceras, som inte har någon som helst verklighetsförankring. Slutligen måste allt detta hållas upprätt, ingen ska spräcka bubblan. Det är väl därför bloggar som dessa, folk som jag, och organisationer som djurrättsalliansen blir stämplade som farliga terrorister. Det vi vill är ju att det ska bli fred, inget mera våld liksom. Tydligen anses det vara terrorism för somliga.

Hjärntvätt (ja, det är mig ni ser i speglingen...).

Och sedan sitter man där. Det är början av 2000-talet och folk bokstavligen skyfflar i sig mjölkprodukter, dag ut och dag in. Varför? För att vi är hjärntvättade, för att Arla är jävligt duktiga på att ljuga. Helt plötsligt har helt vanliga, trevliga och 100% psykiskt stabila människor gått med på att 1) beröva kossor ett liv i frihet, 2) tagit kossors barn som de burit i nio månader och som de sedan med brustet hjärta aldrig mer få träffa, 3) gjort kalvar föräldralösa, och 4) sedan skickat samma kalvar till slakt för att de inte behövs.

Mjölkindustrin är ett vidrigt monster som dödar och förstör världen vi lever i, helt enkelt för att det finns folk som med glädje betalar för att den ska kunna fortsätta så.

Nationaldag (igår)


Det här med att fira nationaldagen. Jag vet inte hur det är med er, men i min värld känns det skämmigt att gilla Sverige. Det är fel att gilla Sverige. Och framförallt - om man uttrycker sin kärlek för sitt eget land så är man rasist (men BARA om man råkar vara svensk givetvis!), för tydligen så måste kärlek för någonting innebära hat för någonting annat. För man kan omöjligt digga landet man föddes i samtidigt som man respekterar andra länder i världen, typ.

Nej, jag ÄLSKAR Sverige. Jag älskar vårt språk och jag älskar vår natur. Och jag har heller ingenting emot sättet vi svenskar generellt sett är på, som många verkar ha problem med. Tydligen är vi för tysta, för kalla, för fega... Är det liksom ingen i det här jävla landet som faktiskt gillar allt det? Personligen föredrar jag tystnad framför höga, skrikiga röster på bussar och tåg.
 
Sen det här med att vår flagga nästan har fått samma betydelse som ett hakkors. Varför egentligen? Är det SD som ligger bakom det? Svensk stolthet betyder för helvete inte betyda nazism/rasism/allmänt hat mot andra människor!

Saker som hänt senaste dagarna

Dåliga saker:
- Jag har fysikprov imorgon och förstår i princip inte ett skit. Jag hatar fysik.
- Är så fruktansvärt trött på skolan. Har inte haft förmågan att koncentrera mig på över en månad nu. Orkar inte mer!
- Solen kommer aldrig fram.
- Aptiten har aldrig varit så dålig som nu.

Bra saker:
- Det var en underbart rolig vegomässa i lördags! Jag köpte massa grejer, en t-shirt, henna-hårfärg, läppsalva, knappar...
- Snart är det sommarlov!
- Handlade på min lokala Coop och upptäckte att de börjat sälja veganska korvar - exakt sådana som säljs på Good Store!Vegomässan 2012


Ni har väl inte missat att det är Vegomässan imorgon? Det börjar 10, slutar 18. Kommer äga rum i Alvik i Stockholm. Mer fakta finner du HÄR, eller kolla in hemsidan!


<< TILLBAKA TILL STARTSIDAN